moderaterna_riksdag

Hotell medger diskriminering

Det hotellbolag i kommunen som avvisade två romska kvinnor medger diskriminering och går med på att betala 60 000 kronor till kvinnorna.

centrum_artikel

Diskrimineringsombudsmannen väckte talan mot ett hotellbolag i kommunen som avvisade två romska kvinnor som hade bokat och betalat för hotellrum via en extern bokningssajt. Enligt DO uppgav receptionen vid ankomst att man hade problem med andra personer som var romer och att kvinnorna därmed inte var välkomna. Bolaget medger nu att man diskriminerat mot etnisk tillhörighet och går med på att betala 30 000 kronor till vardera kvinna.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger Lars Arrhenius DO.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

defacto_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

mod_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
nrh