centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Hotade klippa av gisslans fingrar

De två personerna som greps på Tingvalla förra månaden hotade att klippa av sin gisslans fingrar och höll en kanyl mot dennes hals. Det framkommer i det åtal som väckts mot de misstänkta.

centrum_jul_artikel

Förra månaden intog insatsstyrkan en lägenhet i Märsta. I samband med att åtalet väcktes på måndagen framkommer omständigheterna. De två misstänkta höll en man fånge i lägenheten, de band fast hans händer och fötter, tejpade för munnen och satte på en öbobindel så att han inte skulle kunna lämna lägenheten. Därefter sparkade de honom i ryggen och slog med en sked i huvudet, de slog honom också med en yxa i baksidan av benet. Enligt åtalet ska de också ha hotat att döda mannen och klippa av honom fingrarna om han inte lämnade vissa uppgifter till dem.

Kvinna lyckades larma polis
Polisen tillkallades på morgonen sedan en kvinna som befann sig i lägenheten lämnat och larmat polisen. De två gärningsmännen ska även ha hotat kvinnan till livet om hon berättade för polisen. För denna händelse är de två männen, en märstabo och en från en kommun söder om stan, åtalade för olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak och misshandel. I samband med tillslaget på Tingvalla hittades också en stor mängd narkotika varpå de åtalas för narkotikabrott också. De två är sedan tidigare kända av polisen och i september ertappades märstabon av polisen med en kniv och ett knogjärn på allmän plats, han körde också bil påverkad av amfetamin på Drottningholmsvägen i Stockholm. Tid för rättegång är planerad till 22:a och 29:e december. Männen är fortsatt häktade.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

colorama_jul

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

greeknighthelsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
ica_oktober
fme_oktober

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
nrh
julbord
connys
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider