bostadsformedling
Foto: Daniel Iskander

Hotade klippa av gisslans fingrar

De två personerna som greps på Tingvalla förra månaden hotade att klippa av sin gisslans fingrar och höll en kanyl mot dennes hals. Det framkommer i det åtal som väckts mot de misstänkta.

centrum_artikel

Förra månaden intog insatsstyrkan en lägenhet i Märsta. I samband med att åtalet väcktes på måndagen framkommer omständigheterna. De två misstänkta höll en man fånge i lägenheten, de band fast hans händer och fötter, tejpade för munnen och satte på en öbobindel så att han inte skulle kunna lämna lägenheten. Därefter sparkade de honom i ryggen och slog med en sked i huvudet, de slog honom också med en yxa i baksidan av benet. Enligt åtalet ska de också ha hotat att döda mannen och klippa av honom fingrarna om han inte lämnade vissa uppgifter till dem.

Kvinna lyckades larma polis
Polisen tillkallades på morgonen sedan en kvinna som befann sig i lägenheten lämnat och larmat polisen. De två gärningsmännen ska även ha hotat kvinnan till livet om hon berättade för polisen. För denna händelse är de två männen, en märstabo och en från en kommun söder om stan, åtalade för olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak och misshandel. I samband med tillslaget på Tingvalla hittades också en stor mängd narkotika varpå de åtalas för narkotikabrott också. De två är sedan tidigare kända av polisen och i september ertappades märstabon av polisen med en kniv och ett knogjärn på allmän plats, han körde också bil påverkad av amfetamin på Drottningholmsvägen i Stockholm. Tid för rättegång är planerad till 22:a och 29:e december. Männen är fortsatt häktade.

spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider