defacto_pan2020
Olov Holst (M), oppositionsrådFoto: Arkivbild/Daniel Iskander
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Holst vill se ökad polisnärvaro

I samband med fullmäktige på torsdagen efterlyste Olov Holst (M) kraftiga åtgärder med anledning av otryggheten i kommunen: - Även om man tar bort Arlandas brott så är det oroväckande siffror, sa Olov Holst (M)

centrum_artikel

märsta.nu kunde i veckan rapportera om de nya siffrorna över anmälda brott i kommunen 2015. Sigtuna kommun hamnar på 10-topp både för totala brott per 100 000 invånare samt våldsbrott per 100 000 invånare. En trend som inte minskat de senaste åren. Med anledning av det lämnade oppositionsrådet Olov Holst (M) in en motion om saken där han krävde bland annat ökad polisnärvaro i kommunen, att trygghetschefen får förstärkning med ytterligare två anställda samt att en trygghetsprocess behandlas vid varje kommunalt beslut. Holst kallade siffrornas oroväckande och hade tagit del av märsta.nu:s jämförelse med grannkommunerna där exempelvis Vallentuna hade mycket lägre siffror. Holst är också mycket kritisk till kommunledningens agerande de senaste åren för att öka tryggheten i kommunen:
– Tyvärr styrs kommunen av tre partier som verkar handlingsförlamade och prioriterar andra saker än kommuninvånarnas trygghet, säger han till märsta.nu

Även nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa har tagit del av siffrorna via märsta.nu.
– Rankinglistor i all ära när det gäller brott, men jag tror att man först måste ha inställningen att varje brott är ett brott och vi kan aldrig acceptera kriminalitet oavsett var i en ranking man ligger, skriver Khalifa i mail till märsta.nu

Fler kameror behövs
Khalifa poängterar att kommunen sökt tillstånd för att sätta upp fler kameror för att bistå polisen i deras arbete i att utreda brott. Khalifa lyfter också fram att den nya kommunpolisen Malin Sundström håller på att utveckla samarbetet med kommunen och olika aktörer i kommunen. Brandkåren Attunda arbetar också för att förebygga socialt utanförskap enligt Khalifa.
– I det bostadssociala arbetet är det nu fler fastighetsägare med i och kommunen har i den senaste upphandlingen av trygghetsväktare även ställt krav på en trygghetsväktare dagtid. Jag tror att denna typ av breda samarbeten är det som kommer ge bäst resultat på sikt.

speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider