moderaterna_panorama
Olov Holst (M), oppositionsrådFoto: Arkivbild/Daniel Iskander
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Holst vill se ökad polisnärvaro

I samband med fullmäktige på torsdagen efterlyste Olov Holst (M) kraftiga åtgärder med anledning av otryggheten i kommunen: - Även om man tar bort Arlandas brott så är det oroväckande siffror, sa Olov Holst (M)

märsta.nu kunde i veckan rapportera om de nya siffrorna över anmälda brott i kommunen 2015. Sigtuna kommun hamnar på 10-topp både för totala brott per 100 000 invånare samt våldsbrott per 100 000 invånare. En trend som inte minskat de senaste åren. Med anledning av det lämnade oppositionsrådet Olov Holst (M) in en motion om saken där han krävde bland annat ökad polisnärvaro i kommunen, att trygghetschefen får förstärkning med ytterligare två anställda samt att en trygghetsprocess behandlas vid varje kommunalt beslut. Holst kallade siffrornas oroväckande och hade tagit del av märsta.nu:s jämförelse med grannkommunerna där exempelvis Vallentuna hade mycket lägre siffror. Holst är också mycket kritisk till kommunledningens agerande de senaste åren för att öka tryggheten i kommunen:
– Tyvärr styrs kommunen av tre partier som verkar handlingsförlamade och prioriterar andra saker än kommuninvånarnas trygghet, säger han till märsta.nu

Även nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa har tagit del av siffrorna via märsta.nu.
– Rankinglistor i all ära när det gäller brott, men jag tror att man först måste ha inställningen att varje brott är ett brott och vi kan aldrig acceptera kriminalitet oavsett var i en ranking man ligger, skriver Khalifa i mail till märsta.nu

Fler kameror behövs
Khalifa poängterar att kommunen sökt tillstånd för att sätta upp fler kameror för att bistå polisen i deras arbete i att utreda brott. Khalifa lyfter också fram att den nya kommunpolisen Malin Sundström håller på att utveckla samarbetet med kommunen och olika aktörer i kommunen. Brandkåren Attunda arbetar också för att förebygga socialt utanförskap enligt Khalifa.
– I det bostadssociala arbetet är det nu fler fastighetsägare med i och kommunen har i den senaste upphandlingen av trygghetsväktare även ställt krav på en trygghetsväktare dagtid. Jag tror att denna typ av breda samarbeten är det som kommer ge bäst resultat på sikt.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

liber_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider