eldsjal2024_pan
Olov Holst (M), oppositionsrådFoto: Arkivbild/Daniel Iskander
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Holst vill se ökad polisnärvaro

I samband med fullmäktige på torsdagen efterlyste Olov Holst (M) kraftiga åtgärder med anledning av otryggheten i kommunen: - Även om man tar bort Arlandas brott så är det oroväckande siffror, sa Olov Holst (M)

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde i veckan rapportera om de nya siffrorna över anmälda brott i kommunen 2015. Sigtuna kommun hamnar på 10-topp både för totala brott per 100 000 invånare samt våldsbrott per 100 000 invånare. En trend som inte minskat de senaste åren. Med anledning av det lämnade oppositionsrådet Olov Holst (M) in en motion om saken där han krävde bland annat ökad polisnärvaro i kommunen, att trygghetschefen får förstärkning med ytterligare två anställda samt att en trygghetsprocess behandlas vid varje kommunalt beslut. Holst kallade siffrornas oroväckande och hade tagit del av märsta.nu:s jämförelse med grannkommunerna där exempelvis Vallentuna hade mycket lägre siffror. Holst är också mycket kritisk till kommunledningens agerande de senaste åren för att öka tryggheten i kommunen:
– Tyvärr styrs kommunen av tre partier som verkar handlingsförlamade och prioriterar andra saker än kommuninvånarnas trygghet, säger han till märsta.nu

Även nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa har tagit del av siffrorna via märsta.nu.
– Rankinglistor i all ära när det gäller brott, men jag tror att man först måste ha inställningen att varje brott är ett brott och vi kan aldrig acceptera kriminalitet oavsett var i en ranking man ligger, skriver Khalifa i mail till märsta.nu

Fler kameror behövs
Khalifa poängterar att kommunen sökt tillstånd för att sätta upp fler kameror för att bistå polisen i deras arbete i att utreda brott. Khalifa lyfter också fram att den nya kommunpolisen Malin Sundström håller på att utveckla samarbetet med kommunen och olika aktörer i kommunen. Brandkåren Attunda arbetar också för att förebygga socialt utanförskap enligt Khalifa.
– I det bostadssociala arbetet är det nu fler fastighetsägare med i och kommunen har i den senaste upphandlingen av trygghetsväktare även ställt krav på en trygghetsväktare dagtid. Jag tror att denna typ av breda samarbeten är det som kommer ge bäst resultat på sikt.

centrum_host_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host