defacto_pan2020
Olov Holst (M) anser att kommunledningen inte har en plan för mottagandet.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Holst: Finns ingen plan för bostäder åt nyanlända

märsta.nu rapporterade under fredagen att Sigtuna kommun avser fråga kommuninvånare om boende för att kunna hantera de 153 flyktingar man anvisats 2017. Oppositionsrådet Olov Holst (M) tycker att kommunen saknar plan för hur man ska hantera mottagandet: - Kommunen har, så vitt jag vet, inga tomma lägenheter och Khalifa vill inte uppföra paviljonger. Så hur avser han lösa problemet? Hur ser den ”klara plan” han säger sig ha ut egentligen, säger till märsta.nu

centrum_artikel

Efter att ha läst artikeln om hur kommunen ska hantera mottagandet av 153 nyanlända under 2017 reagerade oppositionsrådet Olov Holst. Holst anser att kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa inte ger några svar förutom att man ska fråga kommuninvånare om de har rum eller de lokala hyresvärdarna.
– Han kan vare sig svara på om de nyanlända kommer få förtur i bostadskön eller om han via sin ”kampanj” kommer hitta lediga rum hos Sigtunas invånare, säger Holst till märsta.nu

”Inte bara moderatkommuner säger nej”
Holst tycker också att Khalifas ”påhopp” på moderatledda kommuner som vägrar ta emot nyanlända inte handlar om politisk färg:
– Det känns tråkigt när Ibrahim Khalifa försöker kleta partipolitiska aspekter på denna fråga. Det han glömmer tala om är att t.ex. Stockholms stad, som styrs av hans S-kollegor, för intensiva diskussioner med regeringen och migrationsverket om minskat mottagande eftersom de dras med samma bostadsproblem som många andra kommuner. I stället försöker han påskina att det bara är moderatledda kommuner som säger nej. Faktum är att de flesta kommuner förr eller senare kommer få problem med den påtvingade kvoten.

connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider