panorama_stationshusen
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Höjning av SL-kortet

Sl-kortet kommer att höjas och en siffra som nämns är till 900 kronor. Kommuninvånare har i många år nu betalat landstingsskatt och även för SL-kort men står fortfarande med en undermålig station: - Vi går inte ut och kommenterar förrän det är klart. Allt kommer när budgeten är släppt. Rent allmänt är det ett ansträngt budgetläge med kostnader som har skenat, säger märstapolitikern Bosse Andersson (C), ledamot i landstingsfullmäktige och ersättare i landstingets Trafiknämnd.

centrum_artikel_host

Den alliansledda majoriteten i landstinget vill höja priset på SL-kortet med 110 kronor till 900 kronor. Anledningen är att kollektivtrafiken ökat i kostnader och att dessa måste täckas, det är sedan tidigare också känt att vissa turer i pendeltågsnätet ska dras in, något som dock inte påverkar trafiken till och från Märsta. I samband med att Alliansen presenterar sin budget på onsdag så blir höjningen konkret. Alliansens budget kan dock stoppas om Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna gör gemensam sak.

Stationsutredning fortsätter
Bosse Andersson (C), Märsta, är ledamot i landstingsfullmäktige och ersättare i trafiknämnden. Han vill inte kommentera några summor för märsta.nu utan hänvisar till onsdag då Alliansen presenterar sin budget. Bosse poängterar dock att ingen höjning gjorts på fyra år och att kostnader har skenat. Kommuninvånarna har genom alla år betalat för sitt SL-kort och landstingsskatten men har bland annat en station som är i undermåligt skick:
– Utredningen om stationen fortsätter. I morgon (läs tisdag) kommer ett beslut om att SL har rådighet över stationsmiljöerna. Vi har även bekymmer med spår och ledningar som går sönder här ute och där måste Trafikverket sätta igång ett arbete så att saker funkar, säger Bosse till märsta.nu.

 

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host