defacto_pan2020
Tidigare i höstas befarade man att det fanns en bomb i en väska på Sky CityFoto: Jamshid Jamshidi

Så påverkas vi i kommunen

Efter attentaten i Paris i fredaga har SÄPO meddelat att hotet mot Sverige är högt och Polisen i länet har ökat beredskapen vilket kommer märkas i att det finns fler poliser ute på allmänna platser: - Det jag generellt kan säga är att om man på något sätt har hört eller fått information som handlar om våldsattentat eller liknande så ska man kontakta polisen på 11414, säger kommunens säkerhetschef Thomas Mileborn till märsta.nu

centrum_artikel

Säkerhetspolisen, Säpo, har höjt terrorhotnivån från en trea till fyra på en femgradig skala vilket innebär ett ”högt hot” enligt ett pressmeddelande från SÄPO. Polisen i Stockholms län meddelar att de kommer öka sin närvaro på strategiska och publika platser samt bistår SÄPO i en förundersökning om förberedelse till terroristbrott. Sedan tidigare har en man i Järfälla åtalats för terrorbrott vid Attunda tingsrätt, mannen ska ha bistått sin idag döde son i hur man tillverkar bomber i Syrien. Sonen omkom sedan i en amerikansk attack.

Arlanda lär öka bevakningen
För Sigtuna kommun lär de som befinner sig på Arlanda märka av den ökade beredskapen. Arlanda är ett nationellt skyddsobjekt och hot har tidigare riktats mot flygplatser, så sent som på onsdagen befarade man ett bombhot på Kastrup i Köpenhamn.
– Polisens ökade närvaro blir en fortsättning på den ökade vaksamhet och trygghetsskapande verksamhet som genomförs sedan terrordåden i Paris, skriver Polisen i pressmeddelandet.

Var uppmärksamma
Kommunens säkerhetschef Thomas Mileborn säger i mail till märstra.nu att det konkret för honom är svårt att göra en bedömning av hur situationen påverkar kommunen. En anledning till att SÄPO gick ut med den ökade hotnivån var att få folk att höra av sig om de ser något misstänkt, något som även Mileborn uppmanar till:
– Det jag generellt kan säga är att om man på något sätt har hört eller fått information som handlar om våldsattentat eller liknande så ska man kontakta polisen på 11414. Informationen kommer då att skickas till rätt aktör inom polisen. Man har alltid möjlighet att få vara anonym när man ringer polisen och lämnar information.

coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening