socialdemokraterna_maj_panorama
Tidigare i höstas befarade man att det fanns en bomb i en väska på Sky CityFoto: Jamshid Jamshidi

Så påverkas vi i kommunen

Efter attentaten i Paris i fredaga har SÄPO meddelat att hotet mot Sverige är högt och Polisen i länet har ökat beredskapen vilket kommer märkas i att det finns fler poliser ute på allmänna platser: - Det jag generellt kan säga är att om man på något sätt har hört eller fått information som handlar om våldsattentat eller liknande så ska man kontakta polisen på 11414, säger kommunens säkerhetschef Thomas Mileborn till märsta.nu

centrum_artikel_host

Säkerhetspolisen, Säpo, har höjt terrorhotnivån från en trea till fyra på en femgradig skala vilket innebär ett ”högt hot” enligt ett pressmeddelande från SÄPO. Polisen i Stockholms län meddelar att de kommer öka sin närvaro på strategiska och publika platser samt bistår SÄPO i en förundersökning om förberedelse till terroristbrott. Sedan tidigare har en man i Järfälla åtalats för terrorbrott vid Attunda tingsrätt, mannen ska ha bistått sin idag döde son i hur man tillverkar bomber i Syrien. Sonen omkom sedan i en amerikansk attack.

Arlanda lär öka bevakningen
För Sigtuna kommun lär de som befinner sig på Arlanda märka av den ökade beredskapen. Arlanda är ett nationellt skyddsobjekt och hot har tidigare riktats mot flygplatser, så sent som på onsdagen befarade man ett bombhot på Kastrup i Köpenhamn.
– Polisens ökade närvaro blir en fortsättning på den ökade vaksamhet och trygghetsskapande verksamhet som genomförs sedan terrordåden i Paris, skriver Polisen i pressmeddelandet.

Var uppmärksamma
Kommunens säkerhetschef Thomas Mileborn säger i mail till märstra.nu att det konkret för honom är svårt att göra en bedömning av hur situationen påverkar kommunen. En anledning till att SÄPO gick ut med den ökade hotnivån var att få folk att höra av sig om de ser något misstänkt, något som även Mileborn uppmanar till:
– Det jag generellt kan säga är att om man på något sätt har hört eller fått information som handlar om våldsattentat eller liknande så ska man kontakta polisen på 11414. Informationen kommer då att skickas till rätt aktör inom polisen. Man har alltid möjlighet att få vara anonym när man ringer polisen och lämnar information.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host