centrum_jul_panorama
Torild försvann söndag 11:e oktober och hittades fredagen 23:e oktober två mil från sitt boende i ValstaFoto: Privat
Här hittades Torild, ca 2 mil från Valsta

Torild hittad avliden på fredagen

Torild har under fredagen hittats avliden i skogarna öster om Knivsta: - Hon hittades av en ledig polisman som var ute i trakterna, säger Christer Nordström, presstalesman hos Polisen i Uppsala, till märsta.nu

centrum_jul_artikel

Klockan 9.42 anmälde en ledig polisman att han sett en avliden person öster om Knivsta, Rökgården, vid Timmerbol. Patruller skickades ut och kroppen har hämtats in. Anhöriga informerades under eftermiddagen och bara den formella identifieringen återstår enligt Polisen i Uppsala:
– Allt talar för att det är den kvinnan som är försvunnen från Märsta. Vi har underrättat anhöriga, säger Christer Nordström presstalesman i vid Polisen i Uppsala.

Misstänker inte brott
Det finns ingen misstanke om brott. Hon ska ha legat lite avsides och inte inom räckhåll för vanliga motionärer. Polisen i Stockholm Nord berättade för märsta.nu tidigare under dagen att Uppsalapolisen varit i kontakt med dem för att få ut uppgifter om kvinnan. Det är inte första gången Torild går åt det hållet, tidigare hittades hon i Knivsta. Från hemmet på Ymer till Timmerbol är det cirka 20 kilometer genom skogarna.

Sökte i fel område
Hundratals har deltagit i sökningarna efter Torild, främst i Rävsta men även Almunge. De sista sökningarna avslutades på söndagen. Många hörde av sig förra veckan till märsta.nu med observationer från odensalahållet, en väg hon sannolikt tagit för att ta sig till Knivsta. Men sökningarna fokuserades hela tiden till Rävsta av oklara anledningar. Det är oklart hur länge Torild har legat avliden i skogen. Kommunen har redan meddelat att de kommer att anmäla sig själva för att ha ”tappat bort” henne.

greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

ica_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

fme_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
colorama_jul
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
julbord
greeknight_outsider
connys
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider