socialdemokraterna_maj_panorama
Christian Cederferm berättar om varför Harrys blir VinylFoto: Daniel Iskander

Harrys byter namn till Vinyl

Efter en namntävling bland kommuninvånarna har Harrys ägare bestämt sig för att krogen framöver ska heta Vinyl: - Det blir inte helt ombytt men ett bredare fokus på nöjen och event, berättar delägaren Christian Cederferm för märsta.nu

centrum_artikel_host

Under hösten har märsta.nu:s läsare och Harrys gäster kunnat se en video där man efterlyste namnförslag till bytet. Nu har man enats om Vinyl, ett förslag som kom in från en person som såg videon. Vinnaren fick som tack för förslaget även en resecheck på 15 000 kronor:
– Det var kul med så bra respons på videon och vi känner ett stort engagemang från våra gäster och andra kommuninvånare för vår verksamhet, säger Christan Cederferm, delägare på Harrys.

Satsar lokalt 
Anledningen till att man lämnar Harryskonceptet är enligt Christan att man vill satsa mer på något eget lokalt och sätta mer fokus på nöjen och event.
– Vi vill kunna ta emot större grupper, vända oss till svensexor , möhippor och företag. Vi tar in sumobrottning och biljard till vårt befintliga eventkoncept på övervåningen, berättar han.

Klassiska rätter gör comeback
Givetvis blir det också en annan meny än vad Harrys hade eftersom Harrys egna meny utgår. Bröderna Daoud (Alfons, Isa och Charbel) drev Bryggeriet under många år och det kommer att bli en del rätter som gör comeback därifrån:
– Många har tydligen efterfrågat Bryggeriets biffpasta så den kommer in, likaså plankstek och hamburgare, fortsätter Christian.

Man känner igen sig
Just nu är bygget på i slutskedet. Lokalerna har de senaste 30 åren genomgått flera stora renoveringar och bara på 2000-talet har det varit Golden Memories, Kung Carl och Harrys innan det nu alltså blir Vinyl.
– Vi kommer måla om panelen, klä om soffor och baren blir större. Men det är inga större förändringar i inredningen som vi gör utan jag tror att många kommer känna igen sig från hur det såg ut innan men känslan av inredningen ska avge mer känsla av event och nöje.

Mat och musik
Vinyl kommer även satsa mer på sin scen och dra in fler liveakter. Christian förhandlar just nu med flera artister om att komma till Märsta:
– Det blir ett trevligt koncept med spelningar och middagar som en helhetslösning, det har varit mycket uppskattat när vi haft det under Harrystiden. Något nytt blir att man kommer att kunna köpa förköpsbiljetter på krogens hemsida, Något som varit efterfrågat av besökarna.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna