eldsjal2024_pan

Här är septembers mest lästa!

September är till ända och har du inte kikat in kontinuerligt på sajten så ger vi dig en ny chans att ta del av förra månadens mest lästa nyheter.

centrum_artikel_host

September har varit en ovanlig lugn månad i kommunen utan några större händelser. När månaden summeras räknas 40 600 unika läsare in och 189 000 totala. På antalet unika backar märsta.nu jämfört med förra året i september med 37 procent men för totala besök är det bara en nedgång med 10 procent.
– Vi hade en fantastiskt fin september 2014 med satsningen på valet då vi dagligen låg på 8-9 000 läsare, det var inte oväntat att det totala rekordet för unika besök på 65 000 på en månad skulle stå kvar även över september 2015, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör.

Varannan läser via mobilen
märsta.nu ligger kvar i september på samma nivå som 2013 då det var en hel del händelser som drog upp trafiken, bland annat branden på Harrys och ett gängbråk på Södergatan. Bortsett från det så var det fler läsare i 18 av 30 dagar 2015 jämfört med 2013. Utvecklingen visar att av samtliga besök 2015 så var 45 procent från en mobiltelefon jämfört med 30 procent 2013. Besöken från dator för två år sedan stod för 60 procent av all trafik, i dag står den endast för 40 procent. Sen 2012 är vi dock 30 procent fler som besöker märsta.nu idag (9000 användare).

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host