eldsjal2024_pan
Liberalernas nya styrelse efter årsmötet i onsdags. Foto: Pressbild/Liberalerna

Här är Liberalernas nya styrelse

Liberalerna i Sigtuna kommun valde en ny styrelse på onsdagen där Filippa Fernqvist blir ny ordförande: - Jag ser mycket fram emot ett spännande år där många utmaningar står till mötes. Jag vill stärka vår position som en tydlig liberal röst i kommunen och då behöver vi inleda ett genomgående förnyelsearbete inför valet 2018, säger Filippa Fernqvist, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

märsta.nu har den senaste månaden rapporterat om flera interna problem inom Liberalerna med anledning av att en ny styrelse ska tillsättas. Dragan Perkovic valde att avgå dagen innan sammanträdet efter att han inte nominerats av valberedningen till en ny mandatperiod, Dmytro Pronchev anklagades för att vara ”Putinvän” och ansågs inte heller vara lämplig.

Ung ordförande
Istället blev Filippa Fernqvist ordförande. Hon är 22 år gammal och driver ett städbolag. Hon gick med Liberalerna före EU-valet 2014 men säger sig ha varit intresserad av politik sedan tidig ålder. Hendrik Nyman som hamnade i konflikt med Pronchev om dennes intresse för pro-ryska grupper på Facebook är vice ordförande i den nya styrelsen.
– När det gäller styrelsearbetet kommer den nyvalda styrelsen utvärdera det tidigare arbetet med start redan idag. Därefter kommer styrelsen utveckla sitt kommunikationsarbete. Under våren kommer vi få en helt ny grafisk identitet och i samband med ett nytt yttre kommer styrelsen tillsätta nya politiska arbetsgrupper för att utveckla politiken och med siktet inställt på valet 2018, säger Filippa Fernqvist i pressmeddelandet från Liberalerna.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider