bostadsformedling
Här är klass 6A ute på ploggning under sin idrottslektion.Foto: Insändarbild

Här är barnen som ploggar på idrotten

SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

centrum_artikel

Ploggning innebär att man förenar nytta med nöje, alltså exempelvis att man promenerar/springer/joggar och samtidigt plockar skräp. På Steningehöjdens skola har elever i årskurs 2-6 ploggat i idrott- och hälsa. Idrottsläraren Jessica Brissman berättar att det handlar om förmågan att värdera fysiska aktiviteter utifrån ett hälsoperspektiv:
– Genom att plogga får eleverna också chans att lära sig visa respekt och omsorg för närmiljön samt miljön i ett större perspektiv vilket är ett av skolans övergripande mål.

Får ihop en sopsäck
Det samlas in extrema mängder skräp enligt Jessica Brissman. Det kan bli en fullstor sopsäck, något som både Jessica och hennes elever tycker är sorgligt.
– Eleverna har hittat gamla koffertar, en bh, trasiga cyklar, glasflaskor och mkt annat skräp som folk dumpar i skogarna i närheten.

Vill inspirera andra
Med ploggningen hoppas Jessica och henens elever att man kan inspirera andra ungdomar och vuxna att ge sig ut och plogga.
– Glasflaskan du plockar upp idag kanske gör så att hunden eller haren som passerar förbi imorgon inte skär sönder sina tassar. Den lilla handlingen gör skillnad och tillsammans kan vi göra världen lite bättre, säger Jessica Brissman, idrottslärare på Steningehöjdens skola.

Programmet finns på SVT Play ca 2 min in. (Obs! Extern länk)

connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh