defacto_pan2020
Här inne hölls häktningsförhandlingarna.Foto: Daniel Iskander

29 och 33-åring häktade

Häktningsförhandlingar för de misstänkta för olaga frihetsberövande på Tingvalla skedde under lördagen.

centrum_artikel

märsta.nu var på plats i Sollentuna där häktning av de två gripna för olaga frihetsberövande skedde efter torsdagens händelse på Tingvalla. De två är dels en 29-årig märstabo och en 33-åring man från en kommun söder om Stockholm. Klockan 13.00 gick 33-åringen in inför domaren och åklagaren yrkade att förhandlingarna skulle ske bakom lykta dörrar med anledning av förundersökningssekretess. Förutom olaga frihetsberövande så misstänks även personen för vapenbrott. Klockan 13.40 förkunnades att den misstänkte häktas på sannolika skäl. Mannens advokat ville inte uttala sig för media utan svarade ”inga kommentarer” på frågor.

Kort därpå gick märstabons förhandling och åklagaren yrkade på att den 29-åringen häktas på sannolika skäl för olaga frihetsberövande och vapenbrott. 29-åringens advokat sa att hennes klient medger häktning, restriktioner och att förhandlingarna kan ske bakom stängda dörrar. Efter förhandlingarna får märsta nu tag i åklagaren Björn Ankerlind som berättar att sekretessen under häktningsförhandlingen beror på att det som sagts i förhör inte ska bli offentligt just nu eftersom de misstänkta hålls åtskilda. Vem målsäganden är framgår fortfarande inte

Uppdaterad. kl. 15.10

speedy_helsida
2020_helsida
sportlov_sigtuna
happyhomes_2019

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider