defacto_pan2020
Här inne hölls häktningsförhandlingarna.Foto: Daniel Iskander

29 och 33-åring häktade

Häktningsförhandlingar för de misstänkta för olaga frihetsberövande på Tingvalla skedde under lördagen.

märsta.nu var på plats i Sollentuna där häktning av de två gripna för olaga frihetsberövande skedde efter torsdagens händelse på Tingvalla. De två är dels en 29-årig märstabo och en 33-åring man från en kommun söder om Stockholm. Klockan 13.00 gick 33-åringen in inför domaren och åklagaren yrkade att förhandlingarna skulle ske bakom lykta dörrar med anledning av förundersökningssekretess. Förutom olaga frihetsberövande så misstänks även personen för vapenbrott. Klockan 13.40 förkunnades att den misstänkte häktas på sannolika skäl. Mannens advokat ville inte uttala sig för media utan svarade ”inga kommentarer” på frågor.

Kort därpå gick märstabons förhandling och åklagaren yrkade på att den 29-åringen häktas på sannolika skäl för olaga frihetsberövande och vapenbrott. 29-åringens advokat sa att hennes klient medger häktning, restriktioner och att förhandlingarna kan ske bakom stängda dörrar. Efter förhandlingarna får märsta nu tag i åklagaren Björn Ankerlind som berättar att sekretessen under häktningsförhandlingen beror på att det som sagts i förhör inte ska bli offentligt just nu eftersom de misstänkta hålls åtskilda. Vem målsäganden är framgår fortfarande inte

Uppdaterad. kl. 15.10

2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
happy_homes_mars

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
nrh
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider