centrum_jul_panorama
Polis spärrar av i Valsta samt förhör vittnen. Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: MMS-Bild
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Rånförsök mot Guldbutiken i Valsta

Guldbutiken i Valsta Centrum utsattes för ett rånförsök vid 17-tiden: - Två personer, mörkt klädda med pistolliknande föremål och hammare försökte råna butiken, säger Albin Näverberg vid Polisens regionledningscentral

centrum_jul_artikel

Vid 17-tiden klev två personer in på Guldbutiken i Valsta och försökte komma över smycken. De ska ha misslyckats med stöten. Enligt Polisen var de beväpnade med pistolliknande föremål och hammare. En utgång är avspärrad i Valsta och man försöker hitta spår efter gärningsmännen. Ett vittne säger till märsta.nu att han såg två unga killar, en av dem var smal, de ska ha hållit nått som liknade en pistol. På sin väg ut från centrumet knuffade de ner ett barn. Många vittnen ska ha chockats i samband med händelsen.

Enligt Polisen ska tumult ha uppstått i samband med rånförsöket och därför lämnade gärningsmännen butiken utan att få med sig något därifrån. Beskrivning av personer och bilar har larmats ut till närliggande polisenheter. märsta.nu:s utsände på plats uppger att förhör fortfarande hålls inne i butiken men att avspärrningarna i skrivande stund hävts.
– Jag såg en kille komma ut från butiken med fullt med saker i en väska, uppger ett vittne för märsta.nu De måste ha fått med sig något, jag ser en massa hyllor som är halvtomma.

Uppdaterad 17.54

Daniel Iskander
Jamshid Jamshidi

julbord_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

tp_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
defacto_jul

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

ica_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

sigtunavatten_standard
tp_outsider
connys
nrh
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider