defacto_pan2020
Polis utanför adressen på TingvallaFoto: Daniel Iskander
Hundförare avslutar sista rundan vid 10-tidenFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Grovt kriminell en av de gripna

märsta.nu kan avslöja att en av de två gripna ska vara en man kring 30 år som förekommer i flera fall av grov brottslighet: - Vi kan inte kommentera någonting om de gripna, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till märsta.nu

centrum_artikel

Klockan 7 på morgonen fick polisen information om att en persons att frihetsberövad i en lägenhet på Tingvallavägen. Snabbt mobiliserades olika insatsstyrkor och man samlades utanför Tingvallavägen 1 för att bege sig upp till lägenheten. Vid 8.30 bekräftas att man gick in i lägenheten och grep två personer samt tog med en målsägande till stationen för förhör:
– Det hela ska ha gått lugnt till, enligt Lats Byström vid Stockholmspolisen.

märsta.nu kan avslöja att en av de gripna är en man i 30-årsåldern som förekommer i flera fall i belastningsregistret, bland annat för vapenbrott, brott mot knivlagen, misshandel och olovlig körning. Så sent som i våras ska mannen ha nekats försörjningsstöd av kommunen. Polisen är av utredningsmässiga skäl förtegna kring vilka som är gripna.
– Vad och vem kan jag inte kommentera, säger Lars Byström

Vid 10-tiden pågick fortfarande del av insatsen i form av att poliser sökte igenom inne i lägenheten samt att hundar gick omkring på området för att eventuellt säkra spår. Det fanns inga brytmärken på den aktuella dörren inne i porten vilket tyder på att de misstänkta ska ha öppnat upp dörren självmant för polisen.
– Vi hade olika enheter där från polisen, bland annat piketstyrkan, fortsätter Byström

Nu inleds en förundersökning gällande olaga frihetsberövande, männen bör häktas inom loppet av 48 timmar eller senast på måndag. Först då blir namnen offentliga även för allmänheten om inte åklagaren med anledning av speciella omständigheter vill att ärendet omges av sekretess.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider