fastbyran_bostad
SigtunaHem svarade med en "arg" lapp till Hampus Gardhem eftersom han lämnar sin grind öppenFoto: Facebook
Arga lappen från SigtunaHemFoto: Facebook

Grindproblem på Marmorvägen

Hampus Gardhem har tröttnat på alla bilar som åker fram och tillbaka på Marmorvägen. Så han tog saken i egna händer, installerade fartgupp och blomlådor samt öppnade upp sin grind. Men SigtunaHem är dock inte roade av det hela och skickade ut en ”arg” lapp om saken.

Trafiksäkerheten för lekande barn anses för låg av flera boende enligt Hampus Gardhem på Marmorvägen. Efter att ha informerat SigtunaHem om att ett bilar använder vägen frekvent utan respons tog han saken i egna händer. Han installerade fartgupp och placerade ut blomlådor. Men trafiken in i området fortsätter trots att det är en gångväg. SigtunaHem svarade istället med en lapp till Hampus om att han ska stänga sin grind då han försvårar andra hyresgästers framkomlighet.
– Enligt mig så försvåras inte framkomligheten av andra hyresgäster, utan av deras bilar i så fall som har en tendens att köra in och ut, fram och tillbaka på denna gångväg som mina och många andras barn leker på! Det är inte min grind som är problemet. Det är bilarna som kör in för att familjen inte orkar gå från parkeringen som är problemet, skriver Hampus i ett inlägg på SigtunaHems hemsida.

”Barnen ska kunna leka”
Hampus vill att både hans och andras barn ska kunna leka på gatan utan att behöva vända sig om och se till om bilar kommer. Han kommer inte heller rätta sig efter SigtunaHems uppmaning att han ska stänga grinden. Flera andra hyresgäster har också grinden öppen. Om det är så att brandkåren hör av sig och uppmanar Hampus att stänga grinden så kommer han rätta sig efter det, fortsätter han. Hampus poängterar att hans grind som är den första till vänster i bild är den minst utstickande.

Se Hampus inlägg på SigtunaHems facebooksida här

”Olycklig formulering”
märsta.nu har under dagen varit i kontakt med Peter Sohlberg, projektchef på SigtunaHem, han har själv inte Facebook men har via kollegor fått se inlägget:
– Vi håller på att se över detta, det verkar vara olyckligt formulerat. Vår utemiljögrupp ska ta kontakt med honom och få till ett möte eller samtal, säger Peter till märsta.nu

Kan inte förbjuda bilkörning
Peter Sohlberg har inte fått någon information om att Marmorvägen ska vara en speciellt trafikerad gata. Men han förklarar att man måste få köra fram till sin port och kunna lasta av och på grejer samt att färdtjänst ska kunna komma fram. På områden där det varit problem med bilkörning och stående bilar har man satt ut blomlådor och fartgupp samt att P-bolaget kopplas in för övervakning.
– Vi kan inte neka någon att köra in om man ska lämna eller lasta på, men sen ska det så klart inte vara en trafikerad gata, fortsätter Peter Sohlberg.

Hampus Gardhem bekräftar för märsta.nu att SigtunaHem sökt kontakt med honom men att han ännu inte hunnit ta samtalet. Han är dock öppen för att lösa det hela med dem.

fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider