defacto_pan2020

Grävande journalistik drog upp besökssiffrorna

April är lagt till statistikboken och märsta.nu har nu ökat sin läsarkrets med 50 procent på två år: - Vi trodde att 2016 skulle bli året då vi skulle bibehålla förra årets siffror men det har varit tvärtom, det tillkommer nya läsare hela tiden, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör & ansvarig utgivare.

centrum_artikel

I april 2014 var det 42 000 unika läsare på märsta.nu, när april 2016 just passerat står det klart att vi haft 62 700 unika, en ökning med nästan 50 procent. Jämfört med 2015 är ökningen av användare 22 procent.
– Vi har faktiskt bara haft enstaka dagar under 7000 totala besök i april. Oftast ligger vi på 4500-5000 unika besök dagligen vilket genererar över 7000 totala besök, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Grävande journalistik lockade
märsta.nu:s avslöjande om Yasin Ipeks högerextrema kopplingar drog riksmedialt intresse och lockade 16 000 läsningar. Därefter var polisinsatsen på Vänortsringen 2:a på topplistan. Aprilskämtet om Midgårdsbadet lästes 3700 gånger.
– Vi har visat att det inte bara är blåljus som drar till märsta.nu. Det är extra roligt att läsarna belönar vårt arbete med grävande journalistik, säger Daniel Iskander.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider