centrum_jul_panorama

Går inte att få ”slöjfritt” i kommunen

Brukare ska ha rätt att få ”slöjfritt” i hemsjukvården enligt Aftonbladet: - Sigtuna kommun försöker i möjligaste mån att tillgodose brukarens önskemål - Så länge det inte rör sig om diskriminering. Därför går det inte att välja bort människor som bär slöja. Eller kippa. Eller kilt, klargör Anna Jernberg-Karlsson, pressansvarig i kommunen.

defacto_jul_artikel
Enligt Aftonbladet är Sigtuna kommun en av 20 kommuner som erbjuder vård utan personer som bär slöja. Aftonbladet ska ha ringt upp kommunens tjänstemän och frågat om man kan välja bort personer som bär slöja. Under torsdagen har kommunen utrett hur det ligger till och märsta.nu fick besked om att man försöker tillgodose brukares önskemål så länge det inte rör sig om diskriminering. Därför går det inte att välja bort personer med slöja, kippa, kilt eller annat som har med personlig trosuppfattning eller hudfärg att göra. Alla anställda i kommunen ska ha genomgått värdegrundskurser och spelat ett värdegrundsspel. Kommunens värdegrund är at olikheter berikar och att alla har lika värde. Anna Jernberg-Carlsson, pressansvarig, skriver i mail till märsta.nu att det ändå är bra att sådana här frågor lyfts upp och att det skapar en viktig och nödvändig diskussion.
tp_helsida
ica_oktober
greeknighthelsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

julbord_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

happyhomes_2019
centrum_jul_helsida
colorama_jul
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
tp_outsider
connys
julbord
nrh
trainingpartner_jobb_outsider