socialdemokraterna_maj_panorama

Går inte att få ”slöjfritt” i kommunen

Brukare ska ha rätt att få ”slöjfritt” i hemsjukvården enligt Aftonbladet: - Sigtuna kommun försöker i möjligaste mån att tillgodose brukarens önskemål - Så länge det inte rör sig om diskriminering. Därför går det inte att välja bort människor som bär slöja. Eller kippa. Eller kilt, klargör Anna Jernberg-Karlsson, pressansvarig i kommunen.

centrum_artikel_host
Enligt Aftonbladet är Sigtuna kommun en av 20 kommuner som erbjuder vård utan personer som bär slöja. Aftonbladet ska ha ringt upp kommunens tjänstemän och frågat om man kan välja bort personer som bär slöja. Under torsdagen har kommunen utrett hur det ligger till och märsta.nu fick besked om att man försöker tillgodose brukares önskemål så länge det inte rör sig om diskriminering. Därför går det inte att välja bort personer med slöja, kippa, kilt eller annat som har med personlig trosuppfattning eller hudfärg att göra. Alla anställda i kommunen ska ha genomgått värdegrundskurser och spelat ett värdegrundsspel. Kommunens värdegrund är at olikheter berikar och att alla har lika värde. Anna Jernberg-Carlsson, pressansvarig, skriver i mail till märsta.nu att det ändå är bra att sådana här frågor lyfts upp och att det skapar en viktig och nödvändig diskussion.
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

forstamaj_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna