centrum_panorama_hostshopping
Fullmäktige sammanträdde i Kulturum på torsdagenFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fyra beslut på fullmäktige

Kommunfullmäktige var en relativt avslagen historia fram till att kommunfullmäktiges inriktningsmål skulle preciseras.

centrum_artikel_host

Fullmäktige hade fyra beslut att fatta plus att utse nämndemän. Ett av besluten blev en återremiss då både majoritet och opposition var överens om att inte betala in 28 miljoner till Kommuninvest i skrivande stund utan vänta till efter nyår. Gällande inriktningsmålen presenterade kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S) fyra mål som kommunfullmäktige ska utgå ifrån. Debatten pågick i en timme innan fullmäktige med siffrorna 27-19 antog de fyra målen. Det handlar om ekonomisk hållbarhet, ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och demokratisk hållbarhet. Bryntesson poängterade att det handla om ansvar för både nuet och framtiden. Dessa fyra mål ska även vara en del av samtliga nämnders styrsystem. Mårten Fintling (C) ansåg att det var för luddiga, Michael Harvey (KD) menade att det är så fina ord som redan står i Sveriges rikes lag.

”Harvey kan lägga egna förslag”
Dan Rosenholm (FP) ansåg att Harvey skulle komma med ett eget förslag och inte bara gå på Moderaternas yrkande. Mårten Fintling kritiserade Rosenholm för att inte hela kommunen fanns utritad i hand presentation. Efter den timslånga debatten kunde ärendet läggas till handlingarna, (SD) valde att inte medverka i voteringen.

Fråga om nya sedlarna
Fullmäktige hanterade även frågor och interpellationer. Olov Holst (M) ställde frågor till Lars Bryntesson kring Energioperatörerna AB som är kommunens bolag för vindkraftverk, frågan var hur länge kommunen ska skjuta in medel och svaret var förhoppningsvis ”inte längre än detta bokslut”. Peter Nilsson (SD) hade ett ärende uppe kring hur kommunen förbereder sig för hanteringen av nya sedlar och svaret från Bryntesson var att det var Riksbankens ansvar samt andra som hanterar pengar på olika sätt (p-bolag, banker). En försäljning av mark i Arlandastad gjordes till Bilfastigeter Nord AB.

eldsjal2024_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

pantamera_avc_helsida

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eu-valet

Märstabo på EU-lista

Nyheter Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider