centrum_jul_panorama
Två av Amal Serajs inlägg på facebook. Foto: Skärmdump/Facebook/Montage
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump

Fullmäktigeledamot hyllar islamister-Svaret: Ironi

Yasin Ipek avgick nyligen från sina uppdrag i Socialdemokraterna på grund av den uppmärksammade middagen med Grå vargarna men han var inte ensam i partiet om extrema åsikter. Fullmäktigeledamoten Amal Seraj hyllar islamister på Facebook: - Ironi lämpar sig inte för Facebook, skriver Socialdemokraterna i en förklaring till märsta.nu

defacto_jul_artikel

Amal Seraj, fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, hyllade Mehmet Kaplan och andra med kopplingar till Sveriges Muslimer och Sveriges Muslimer för Fred (SMFR), två organisationer som inte anses representativa för muslimer i Sverige. Bland annat är miljöpartisten Yasri Khan, som vägrar hälsa på kvinnor, generalsekreterare för SMFR. Inläggen är förvisso från hösten 2014 men Amal Seraj har även kort efter terrordåden i Frankrike skrivit följande inlägg:
”Sorry Facebook men Frankrikes förslavande, terroriserande flagga kommer inte att pryda min profilbild”.

Kort efter skrev hon följande
”Folkmordet är runt hörnet. Alla icke vita människor, speciellt svarta och muslimer, va rädda om er och backa upp varandra”.

I en status som bara hennes vänner kunde se skrev hon nyligen:
”The rant continues: Som muslim o sosse så tänker jag mig att mina partikamrater vill veta hur mycket islamist jag är på en skala ”ISIS” till Salman Rushdie. Jag kommer ur garderoben. Jag skakar inte hand med högersossar… *Väntar på mitt uteslutningsärende*”

”Ironi passar sig inte för sociala medier”
I ett svar till märsta.nu skriver Socialdemokraterna att inläggen är mer än ett och ett halvt år gamla och inte ska kopplas ihop med den kontext kring Mehmet Kaplan idag. Man skriver också att ”I övrigt kan vi konstatera att ironi inte passar sig för sociala medier”.

Medverkade till föreläsning i Märsta med hatpredikant
Sveriges Muslimer är moderorganisationen för Sveriges Unga Muslimer, en organisation som tillsammans med Märstas Unga Muslimer bjöd in hatpredikanten Aburaheem Green till Kulturum i Märsta. Dåvarande ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden, Anna Johansson (S), har tidigare sagt att hon inte visste vem som skulle komma. I samband med att Märstas Unga Muslimer skulle bjuda in en annan hatpredikant, Haitham El-Haddad, så bröt Sveriges Unga Muslimer med sin lokalförening.

Svaret: Insinuerar skit
märsta.nu har sökt Amal Seraj för en kommentar. Hon har inte svarat men skriver följande på Facebook:
”Nä nu jävlar!!! Gud vad lack jag är, jag fick precis ett mail från vår lokala ”journalist” som insinuerar en massa skit. Jag ska vara så tydlig så att till och med han förstår. Jag var IRONISK i mitt tidigare inlägg. Du vet IRONI!!!!! Nej jag är inte islamist och för TYDLIGHETENS skull är jag inte ansvarig för digerdöden heller!!! Om du inte fattar IRONI kan jag fixa en kurs! Jag är däremot en stolt muslim som också är sosse ”

tp_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

colorama_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
centrum_jul_helsida
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

nrh
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
tp_outsider
julbord