defacto_pan2020
Två av Amal Serajs inlägg på facebook. Foto: Skärmdump/Facebook/Montage
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump

Fullmäktigeledamot hyllar islamister-Svaret: Ironi

Yasin Ipek avgick nyligen från sina uppdrag i Socialdemokraterna på grund av den uppmärksammade middagen med Grå vargarna men han var inte ensam i partiet om extrema åsikter. Fullmäktigeledamoten Amal Seraj hyllar islamister på Facebook: - Ironi lämpar sig inte för Facebook, skriver Socialdemokraterna i en förklaring till märsta.nu

centrum_artikel

Amal Seraj, fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, hyllade Mehmet Kaplan och andra med kopplingar till Sveriges Muslimer och Sveriges Muslimer för Fred (SMFR), två organisationer som inte anses representativa för muslimer i Sverige. Bland annat är miljöpartisten Yasri Khan, som vägrar hälsa på kvinnor, generalsekreterare för SMFR. Inläggen är förvisso från hösten 2014 men Amal Seraj har även kort efter terrordåden i Frankrike skrivit följande inlägg:
”Sorry Facebook men Frankrikes förslavande, terroriserande flagga kommer inte att pryda min profilbild”.

Kort efter skrev hon följande
”Folkmordet är runt hörnet. Alla icke vita människor, speciellt svarta och muslimer, va rädda om er och backa upp varandra”.

I en status som bara hennes vänner kunde se skrev hon nyligen:
”The rant continues: Som muslim o sosse så tänker jag mig att mina partikamrater vill veta hur mycket islamist jag är på en skala ”ISIS” till Salman Rushdie. Jag kommer ur garderoben. Jag skakar inte hand med högersossar… *Väntar på mitt uteslutningsärende*”

”Ironi passar sig inte för sociala medier”
I ett svar till märsta.nu skriver Socialdemokraterna att inläggen är mer än ett och ett halvt år gamla och inte ska kopplas ihop med den kontext kring Mehmet Kaplan idag. Man skriver också att ”I övrigt kan vi konstatera att ironi inte passar sig för sociala medier”.

Medverkade till föreläsning i Märsta med hatpredikant
Sveriges Muslimer är moderorganisationen för Sveriges Unga Muslimer, en organisation som tillsammans med Märstas Unga Muslimer bjöd in hatpredikanten Aburaheem Green till Kulturum i Märsta. Dåvarande ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden, Anna Johansson (S), har tidigare sagt att hon inte visste vem som skulle komma. I samband med att Märstas Unga Muslimer skulle bjuda in en annan hatpredikant, Haitham El-Haddad, så bröt Sveriges Unga Muslimer med sin lokalförening.

Svaret: Insinuerar skit
märsta.nu har sökt Amal Seraj för en kommentar. Hon har inte svarat men skriver följande på Facebook:
”Nä nu jävlar!!! Gud vad lack jag är, jag fick precis ett mail från vår lokala ”journalist” som insinuerar en massa skit. Jag ska vara så tydlig så att till och med han förstår. Jag var IRONISK i mitt tidigare inlägg. Du vet IRONI!!!!! Nej jag är inte islamist och för TYDLIGHETENS skull är jag inte ansvarig för digerdöden heller!!! Om du inte fattar IRONI kan jag fixa en kurs! Jag är däremot en stolt muslim som också är sosse ”

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

defacto_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider