centrum_jul_panorama
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fullmäktigekandidat ska ha beställt nazistisk musik

Sverigedemokraternas femma på KF-listan Ingemar Garneland har beställt nazistsikt material från Midgård enligt den vänsterorienterade tidningen ETC.

centrum_jul_artikel

Ingemar Garneland är en av flera SD-politiker som kandiderar till fullmäktige som beställt material från Midgård under åren 2014-2015. Det rör sig enligt vänstertidningen ETC om stora mängder vitmakt-musik för sammanlagt 2850 kronor. Garneland är en av elva SD-personer i landet som tidningen hävdar gjort inköp av nazistisk material

Enligt ett svar från Sverigedemokraterna i Sigtuna har medlemmen en skivsamling som omfattar tusentals skivor, han har där musik som är både vänsterorienterad, högerinriktade och religiös. Man är dock kritiska mot att ETC sprider information från ett stulet kundregister.
– För att kandidera för SD krävs att man ställer upp på våra värderingar. Vi frågar dock inte om man samlar på skivor eller inte. Medlemmen är en hygglig och omtyckt person och då vi inte sett några som helst tendenser på några extrema åsikter har vi ingen anledning att betvivla hans goda uppsåt, står det i ett mail från SD Sigtuna till märsta.nu

centrum_jul_helsida
greeknighthelsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

tp_helsida

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

colorama_jul
julbord_helsida
defacto_jul
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider
connys