defacto_pan2020
Barnen som går på fritids kommer att vistas mer i naturen tillsammans med Naturskolan under 2018Foto: Jamshid Jamshidi

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Elever i den kommunala fritidsverksamheten kommer i år att få besök av Naturfritids från Naturskolan. De kommer få laga mat, studera småkryp och utforska naturen.
– Naturen är inte bara världens bästa klassrum, det är dessutom otroligt givande på alla sätt och vis att vistas i skogen. Vi kommer att gå till lämpliga närområden och studera småkryp, sätta upp matbord till fåglarna och se vilka arter som kommer och lyssna på hur de låter, kanske göra mellanmål över öppen eld och prova på olika typer av hantverk med naturens egna material, för att ge några exempel på vad vi vill göra med barnen, säger Peja Snöbohm, rektor för Naturskolan i ett pressmeddelande.

Ovanligt med hemtama elever i naturen
Naturfritids är en av de satsningarna som görs för att utveckla fritidshemmen, enligt Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun. Peja Snöbohm som arbetat på Naturskolan i 20 år och varit rektor där sen 2001 berättar att det är ovanligt med elever som är hemtama i naturen. Han märker att de mår gott av att vara där och att behovet finns.
– Vi hoppas inte bara kunna bidra till en meningsfull fritid utan även till ett livslångt intresse och engagemang. De positiva naturupplevelserna ger en grund för att förstå vikten av att vara en god planetskötare, som vi brukar säga, att vilja ta hand om och skydda naturen och planeten för framtiden, säger Peja Snöbohm.

Moderaterna_helsida2021
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider