liber_pan
Barnen som går på fritids kommer att vistas mer i naturen tillsammans med Naturskolan under 2018Foto: Jamshid Jamshidi

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

fraga_liberalerna

Elever i den kommunala fritidsverksamheten kommer i år att få besök av Naturfritids från Naturskolan. De kommer få laga mat, studera småkryp och utforska naturen.
– Naturen är inte bara världens bästa klassrum, det är dessutom otroligt givande på alla sätt och vis att vistas i skogen. Vi kommer att gå till lämpliga närområden och studera småkryp, sätta upp matbord till fåglarna och se vilka arter som kommer och lyssna på hur de låter, kanske göra mellanmål över öppen eld och prova på olika typer av hantverk med naturens egna material, för att ge några exempel på vad vi vill göra med barnen, säger Peja Snöbohm, rektor för Naturskolan i ett pressmeddelande.

Ovanligt med hemtama elever i naturen
Naturfritids är en av de satsningarna som görs för att utveckla fritidshemmen, enligt Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun. Peja Snöbohm som arbetat på Naturskolan i 20 år och varit rektor där sen 2001 berättar att det är ovanligt med elever som är hemtama i naturen. Han märker att de mår gott av att vara där och att behovet finns.
– Vi hoppas inte bara kunna bidra till en meningsfull fritid utan även till ett livslångt intresse och engagemang. De positiva naturupplevelserna ger en grund för att förstå vikten av att vara en god planetskötare, som vi brukar säga, att vilja ta hand om och skydda naturen och planeten för framtiden, säger Peja Snöbohm.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

julen_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

manskold_helsida
kristina_helsida
centrum_helsida2020

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
meko_outsider
nrh
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
julen_outsider
centrum_sommar_out