eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Framsteg för kommunen i skolranking från SKL

I samband med Sveriges kommuner och Landstings skolranking i våras låg Sigtuna på plats 149, då hade man tappat ca 100 placeringar jämfört med året innan. Nu presenteras en ny ranking över de bästa skolkommunerna och då är Sigtuna på plats 131, en bättring med arton placeringar.

centrum_artikel_host

När SKL bara tar hänsyn till kommunala skolor är Sigtuna på plats 153, men när det gäller samtliga så är det alltså 131 som gäller. Grannkommunen Väsby gör en ordentlig explosion och hamnar på plats 95, dock är den kommunala skolan i Väsby bland de sämsta i landet och innehar plats 152. Även grannkommunen Upplands-Bro är bättre än Sigtuna med totalplaceringen 74.

Bästa skolkommun i riket är Ockelbo följt av Grästorp och Nykvarn. Bäst i länet är Lidingö (4) och Ekerö (5). Bäst i Norrort är Sollentuna med plats 19.

Rapporten från SKL bygger på resultat från Skolverkets om elevers resultat läsåret 2015/16. Elever med okänd bakgrund (asylsökande) ingår inte i resultaten för årskurs 9.

connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out