centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Framsteg för kommunen i skolranking från SKL

I samband med Sveriges kommuner och Landstings skolranking i våras låg Sigtuna på plats 149, då hade man tappat ca 100 placeringar jämfört med året innan. Nu presenteras en ny ranking över de bästa skolkommunerna och då är Sigtuna på plats 131, en bättring med arton placeringar.

centrum_artikel

När SKL bara tar hänsyn till kommunala skolor är Sigtuna på plats 153, men när det gäller samtliga så är det alltså 131 som gäller. Grannkommunen Väsby gör en ordentlig explosion och hamnar på plats 95, dock är den kommunala skolan i Väsby bland de sämsta i landet och innehar plats 152. Även grannkommunen Upplands-Bro är bättre än Sigtuna med totalplaceringen 74.

Bästa skolkommun i riket är Ockelbo följt av Grästorp och Nykvarn. Bäst i länet är Lidingö (4) och Ekerö (5). Bäst i Norrort är Sollentuna med plats 19.

Rapporten från SKL bygger på resultat från Skolverkets om elevers resultat läsåret 2015/16. Elever med okänd bakgrund (asylsökande) ingår inte i resultaten för årskurs 9.

defacto_helsida
studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
valvet_helsida
sommarlov_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

studenten2020_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

kcbygg_helsida
nrh
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider