eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Förslag för att undvika nedskärningarna i busstrafiken

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt ett förslag till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för att undvika nedskärningarna i busstrafiken som drabbar flera linjer i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Redan 11:e oktober är det tänkta att den nya slimmade busstidtabellen i länet ska gälla, märsta.nu kunde för ett par veckor sedan avslöja att flera turer i kommunen dras in. Anledningen enligt Alliansen i landstinget är att höjningen av SL-kortet inte gick igenom i somras. Men för att spara de 100 miljonerna som krävs för att rädda kvar busstrafiken som den är så föreslår Socialdemokraterna och Miljöpartiet flera åtgärder som man ska presentera för trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett extramöte i trafiknämnden innan nedskärningarna träder i kraft.

Var tredje bussbiljett är falsk
Förslagen är att frysa upphandlingen av en båtlinje på sträckan Ulvsunda-Södersjukhuset, kodsystem för att stoppa falska SMS-biljetter i busstrafiken. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna är var tredje bussbiljett falsk och kostar 30 miljoner kronor om året. Man vill också behålla befintliga spärrar istället för att byta ut de som anses fungera. Både Alliansen och Socialdemokraterna samt Miljöpartiet är överens om att även skära ned på konsulter för att spara 1,2 miljarder årligen.
– Vi har vänt på varje sten för att hitta en lösning som är bättre för resenärerna. Det är vår skyldighet. Vi kan inte bara stå och se på när vi nu ser hur landstingsmoderaternas politik slår mot de som är beroende av bussen, kommenterar Malin Karlsson (MP), trafikpolitisk talesperson.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
stentekompani_outsider