defacto_pan2020
Sätuna förskolaFoto: Street view/Google

Förskola avvecklas-Byggs bostäder istället

Det ska byggas bostäder där Sätuna förskola står, därför har Barn- och ungdomsnämnden beslutat att avveckla förskolan senast i juli 2022.

centrum_artikel

Rikshem äger Sätuna förskolans fastighet och kommunen hyr lokalerna. Nu har Rikshem beslutat att riva fastigheten och bygga bostäder på platsen, det innebär att kommunen avvecklar förskoleverksamheten. Ingen mer intagning kommer att ske till förskolan. Sigtuna kommun har undersökt möjligheten att etablera en ny förskola i lokalerna men det har inte varit möjligt såsom de nya lokalerna ska utformas enligt Sigtuna kommun.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider