centrum_panorama2020

Försäkringsbolag utreder bilbränder

Försäkringsbolagen har gemensamt beslutat att lägga extra resurser på att utreda om det är försäkringsbedrägerier som ligga bakom en del bilbränder.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har de senaste åren varit drabbade av bilbränder, få om ens någon, klaras upp, det upprättas anmälan om skadegörelse genom brand vilket innebär att branden är anlagd. Nu kommer dock försäkringsbranschen att utreda själva om en del av bilbränderna är en del av försäkringsbedrägerier, skriver Larmtjänst.
– Bränderna skapar otrygghet i samhället. Försäkringsbranschen vill ta sitt ansvar och utreda om försäkringsbedrägerier är en vanlig orsak till bilbränder. Vi kommer därför att titta extra på denna typ av skador, säger Mats Galvenius, vd Larmtjänst.

2015 betalade branschen ut hela 157 miljoner kronor i skadeersättning. Genom fördjupande utredningar vill man försvåra för den som försöker använda bilbränder för att begå försäkringsbedrägeri. Det minskar i sin tur även belastningen på polis och brandkår samt ökar tryggheten i samhället.

marina_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
nrh
speedy_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider