panorama_stationshusen

Försäkringsbolag utreder bilbränder

Försäkringsbolagen har gemensamt beslutat att lägga extra resurser på att utreda om det är försäkringsbedrägerier som ligga bakom en del bilbränder.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har de senaste åren varit drabbade av bilbränder, få om ens någon, klaras upp, det upprättas anmälan om skadegörelse genom brand vilket innebär att branden är anlagd. Nu kommer dock försäkringsbranschen att utreda själva om en del av bilbränderna är en del av försäkringsbedrägerier, skriver Larmtjänst.
– Bränderna skapar otrygghet i samhället. Försäkringsbranschen vill ta sitt ansvar och utreda om försäkringsbedrägerier är en vanlig orsak till bilbränder. Vi kommer därför att titta extra på denna typ av skador, säger Mats Galvenius, vd Larmtjänst.

2015 betalade branschen ut hela 157 miljoner kronor i skadeersättning. Genom fördjupande utredningar vill man försvåra för den som försöker använda bilbränder för att begå försäkringsbedrägeri. Det minskar i sin tur även belastningen på polis och brandkår samt ökar tryggheten i samhället.

forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna