sommar
Foto: Daniel Iskander

Fordonsägare skyldiga 7,6 miljoner

Fordonsägarna i kommunen har skulder på 7,6 miljoner enligt Kronofogdens nya siffror.

marstakalaset_artikel
Antalet skuldsatt fordonsägare ligger kvar på samma nivå s2014 som 2013, 500 stycken. De ökade dock mellan 2012-2013 med över 40 personer. Den sammanlagda skulden har dock inte legat kvar på samma nivå senaste året utan vid utan vid årsskiftet var skulden uppe i 7,6 miljoner vilket är en halvmiljon mer än 2013. Antal mål som de 505 gäldenärerna hade var hela 5612 stycken, varje ägare har alltså mer än 11 pågående mål hos Kronofogden. I hela länet ökade totalskulden trots att gäldenärerna var färre.
Ökat med 1,6 miljoner
Totalt är stockholmarnas fordonsrelaterade skulder uppe i nästan 465 miljoner. 2010 var kommuninvånarnas skulder 6 miljoner. Av totalskulden 2014 består nästan 3,2 miljoner av felparkeringsskulder, 1,9 miljoner av fordonsskatter och 2,5 miljoner av trängselskatter. Kommuninvånarna slår även väsbyborna med råge i alla kategorier, den totala skulden bland Väsbys kommuninvånare var 6,1 miljoner. I hela riket var svenskarna skyldiga 1,6 miljarder.
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
sommar

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar