arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Fordonsägare skyldiga 7,6 miljoner

Fordonsägarna i kommunen har skulder på 7,6 miljoner enligt Kronofogdens nya siffror.

rosta_sigtuna2
Antalet skuldsatt fordonsägare ligger kvar på samma nivå s2014 som 2013, 500 stycken. De ökade dock mellan 2012-2013 med över 40 personer. Den sammanlagda skulden har dock inte legat kvar på samma nivå senaste året utan vid utan vid årsskiftet var skulden uppe i 7,6 miljoner vilket är en halvmiljon mer än 2013. Antal mål som de 505 gäldenärerna hade var hela 5612 stycken, varje ägare har alltså mer än 11 pågående mål hos Kronofogden. I hela länet ökade totalskulden trots att gäldenärerna var färre.
Ökat med 1,6 miljoner
Totalt är stockholmarnas fordonsrelaterade skulder uppe i nästan 465 miljoner. 2010 var kommuninvånarnas skulder 6 miljoner. Av totalskulden 2014 består nästan 3,2 miljoner av felparkeringsskulder, 1,9 miljoner av fordonsskatter och 2,5 miljoner av trängselskatter. Kommuninvånarna slår även väsbyborna med råge i alla kategorier, den totala skulden bland Väsbys kommuninvånare var 6,1 miljoner. I hela riket var svenskarna skyldiga 1,6 miljarder.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

bonava_maj_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

oppning_helsida
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

mp_eu
varfest_helsida
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
ridskola2019_outsider
v_eu
rosta_sigtuna
oppning_outsider
connys
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
sh_oppet
colorama_april
nrh
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider
nationaldag_out
defacto_outsider
moderaterna_maj_outsider