panorama_stationshusen
Poliserna ska ha attackerats i samband med husrannsakan
Flera personer satt i bilarna gripna för bland annat stöld och eventuellt även våld mot tjänsteman

Flera gripna efter jakt på Stockholmsvägen

Ett flertal personer gjorde inbrott på Forum i Märsta och det resulterade i en husrannsakan i en lägenhet på Stockholmsvägen i Märsta: - Man har jagat runt lite i Märsta och sen gjort en husrannsakan, berättar Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Under morgonen gjorde flera personer inbrott på Forum/Biokällan. Allmänhet ringde in då de såg personerna röra sig i lokalerna. Polis tillkallades och personerna ska då ha sprungit runt i Märsta med polisen hack i häl. Man fick tag i gärningsmännen och därefter gjorde man en husrannsakan i en lägenhet på Stockholmsvägen. Två personer har enligt Polisens ledningscentral gripits för stöld eller.

Attackerade poliserna i trapphuset
När märsta.nu anländer till platsen vid 7-tiden är pådraget stort, 4-5 polisbilar med tillhörande patruller arbetar på platsen. Ett flertal personer satt även i polisbilarna som började nedmontera insatsen och skulle iväg med de gripna till stationen i Sollentuna. Vad märsta.nu erfar kan det dock vara så många som fyra gripna, dock obekräftade uppgifter i skrivande stund. Enligt vittnen ska Polisen ha attackerats i samband med husrannsakan. En person tömde en brandsläckare på dem och en annan kastade en bengal.

Skickade in en betongsten genom rutan
Händelsen ska ha startat kring 5-tiden på morgonen enligt en uppgiftslämnare:
– Det var två personer som skrek och hetsa varandra, helt plötsligt tar en av dem en sån där betongsten och kastar in genom Forum. Därefter plockade han bort glas runt om rullade in och kollade runt på Forum. Det blödde kraftigt men han verkade inte bry sig, hans kompis gick också in och kort efter kom de ut och jag ser då hur polisen är snabbt på plats och springer efter. De gick sen in i den här bostaden och det verkar ju ha blivit en riktig historia av det hela, berättar uppgiftslämnaren.

Uppdaterad kl. 8.30

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
connys