center_pan21
Foto: Riksbanken

Fler skuldsatta i kommunen

Fler kommuninvånare är nu skuldsatta enligt de senaste siffrorna från Kronofogden.

centrum_artikel

Antalet skuldsatta i kommunen ökar för tredje året i rad, vid årets slut var det 2025 personer i kommunen som hade skuld hos Kronofogden, den totala skulden uppgick till 488 miljoner kronor. Sedan 2017 har antalet skuldsatta ökat med 38 personer och sedan 2016 med 57 personer.

Färre skuldsatta i Väsby
I jämförelse med grannkommunen Väsby är det ca 400 färre skuldsatta där och totalskulden i Väsby uppgår till 337 miljoner kronor, I Upplands-Bro finns det 959 skuldsatta och totalskulden uppgår till 156 miljoner.

Minskar i riket
Sigtuna går emot rikstrenden, enligt Kronofogden minskar skuldsättningen och befinner sig på den lägsta nivån på 27 år.
– Minskningen hänger samman med högkonjunkturen, ränteläget och den låga arbetslösheten. Men den beror också på att vi beviljade historiskt många skuldsaneringar förra året, säger rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg

Fler fick första skulden
Nästan 414 000 hade skuld hos Kronofogden och den sammanlagda skulden uppgick till 81,5 miljarder kronor. 113 000 fick sin första skuld vilket är en ökning från 85 000 under 2017. En stor andel av dessa betalar av sin skuld men Kronofogden menar att det är en tydlig varningssignal om att fler lever med små ekonomiska marginaler och riskerar att komma i en värre skuldsättningsproblematik om ekonomin försämras.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

julmarknad_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
dack-helsida
2020_helsida
jul2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
oppethus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
jul_outsider
dack-outsider
nrh
flygskolan_outsider
koppar_outsider
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider