centrum_panorama_hostshopping
Foto: Riksbanken

Fler skuldsatta i kommunen

Fler kommuninvånare är nu skuldsatta enligt de senaste siffrorna från Kronofogden.

centrum_artikel_host

Antalet skuldsatta i kommunen ökar för tredje året i rad, vid årets slut var det 2025 personer i kommunen som hade skuld hos Kronofogden, den totala skulden uppgick till 488 miljoner kronor. Sedan 2017 har antalet skuldsatta ökat med 38 personer och sedan 2016 med 57 personer.

Färre skuldsatta i Väsby
I jämförelse med grannkommunen Väsby är det ca 400 färre skuldsatta där och totalskulden i Väsby uppgår till 337 miljoner kronor, I Upplands-Bro finns det 959 skuldsatta och totalskulden uppgår till 156 miljoner.

Minskar i riket
Sigtuna går emot rikstrenden, enligt Kronofogden minskar skuldsättningen och befinner sig på den lägsta nivån på 27 år.
– Minskningen hänger samman med högkonjunkturen, ränteläget och den låga arbetslösheten. Men den beror också på att vi beviljade historiskt många skuldsaneringar förra året, säger rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg

Fler fick första skulden
Nästan 414 000 hade skuld hos Kronofogden och den sammanlagda skulden uppgick till 81,5 miljarder kronor. 113 000 fick sin första skuld vilket är en ökning från 85 000 under 2017. En stor andel av dessa betalar av sin skuld men Kronofogden menar att det är en tydlig varningssignal om att fler lever med små ekonomiska marginaler och riskerar att komma i en värre skuldsättningsproblematik om ekonomin försämras.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Inga större incidenter i snöovädret

Nyheter I helgen förväntas Stockholmsregionen drabbas av ett betydande snöfall. Prognoserna pekar på att cirka 20-25 centimeter blötsnö kan falla från lördag eftermiddag klockan 13 och fortsätta i cirka ett dygn framåt. Trafikanter uppmanas att vara extra försiktiga om de måste ge sig ut på vägarna.

steningekompani_helsida

Trenden vänder: Arbetslösheten ökar i kommunen

Notiser Enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen har arbetslösheten ökat både i Sigtuna kommun och i hela Stockholms län. Under februari månad noterade Sigtuna kommun en total arbetslöshet på 8,9 procent, en ökning med 0,5 procentenheter jämfört med samma period föregående år. Liknande trend syns även i resten av länet.

127 kommuninvånare kallas in till mönstring

Nyheter Under den pågående mönstringsprocessen har 100 män och 27 kvinnor från Sigtuna kommun kallats in för att genomgå mönstring. Jämfört med grannkommunerna visar statistiken att 75 invånare från Upplands-Bro, 153 från Väsby och 314 från Sollentuna har blivit inkallade.

Ny restaurang till äldreboende i Märsta

Notiser I går invigdes den nya restaurangen på Ärlinghems äldreboende i Märsta, och det var ett ögonblick av jubel och firande när boendechef Barbare Huskaj och ordförande i vård- och omsorgsnämnden Josefin Brodd (M) klippte det ceremoniella bandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out