centrum_host
Foto: Riksbanken

Fler skuldsatta i kommunen

Fler kommuninvånare är nu skuldsatta enligt de senaste siffrorna från Kronofogden.

Antalet skuldsatta i kommunen ökar för tredje året i rad, vid årets slut var det 2025 personer i kommunen som hade skuld hos Kronofogden, den totala skulden uppgick till 488 miljoner kronor. Sedan 2017 har antalet skuldsatta ökat med 38 personer och sedan 2016 med 57 personer.

Färre skuldsatta i Väsby
I jämförelse med grannkommunen Väsby är det ca 400 färre skuldsatta där och totalskulden i Väsby uppgår till 337 miljoner kronor, I Upplands-Bro finns det 959 skuldsatta och totalskulden uppgår till 156 miljoner.

Minskar i riket
Sigtuna går emot rikstrenden, enligt Kronofogden minskar skuldsättningen och befinner sig på den lägsta nivån på 27 år.
– Minskningen hänger samman med högkonjunkturen, ränteläget och den låga arbetslösheten. Men den beror också på att vi beviljade historiskt många skuldsaneringar förra året, säger rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg

Fler fick första skulden
Nästan 414 000 hade skuld hos Kronofogden och den sammanlagda skulden uppgick till 81,5 miljarder kronor. 113 000 fick sin första skuld vilket är en ökning från 85 000 under 2017. En stor andel av dessa betalar av sin skuld men Kronofogden menar att det är en tydlig varningssignal om att fler lever med små ekonomiska marginaler och riskerar att komma i en värre skuldsättningsproblematik om ekonomin försämras.

happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

agy_oppethus
centrum_host_helsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

greeknighthelsida
ica_oktober

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

sigtunavatten_standard

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

agy_oppethus_outsider
connys
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider