center_pan21
Stockholms län får tio fler ambulanser och ytterområdena förstärks.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fler ambulanser till länet

Stockholms län får fler ambulanser, dagens 73 stycken ska öka med tio under 2019: - Det här är ett ambulanslyft, säger Marie Ljungberg-Schött (M), akutsjukvårdslandstingsråd, till SVT Stockholm.

centrum_artikel

Efter en ny upphandling av landstinget ska 40 ambulanser som drivs av Samariten Ambulans AB och Falck Ambulans AB bli 50 stycken, dessutom har landstinget 33 egna ambulanser. Totalt ska alltså 83 ambulanser rulla runt i länet från och med 1 februari 2019 rapporterar SVT Stockholm.
-i behöver få bättre täckning i ytterstadsområdena. Ibland finns det bara en ambulans i området, om den är upptagen så måste en ambulans från ett annat område larmas, vilket kan ta tid, säger akutsjukvårdslandstingsråd Marie Ljungberg-Schött (M) till SVT Stockholm.

22 av de 83 fordonen kommer att ha fyrhjulsdrift, något som var ett problem i samband med förra årets snökaos i november då ambulanser körde fast. Ambulanssjukvården kostar 520 miljoner kronor per år.

defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
connys_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
connys
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
mp-outsider
nrh
dack-outsider