centrum_host
Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförandeFoto: Jamshid Jamshidi
Magdalena Andersson (S), finansministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Finansministern och kommunalrådet: ”Det är en svår tid”

Finansminister Magdalena Andersson (S) och kommunalrådet Lars Bryntesson (S) skriver i ett pressmeddelande till märsta.nu att de extra resurserna som kommunen har fått ska täcka ökade kostnader både i år och nästa år: - Regeringen mobiliserar nu alla samhällsaktörer och ser till att ansvaret delas av fler. Att skjuta till resurser för att kommuner och landsting ska kunna ta hand om både dem som kommer nu, och dem som bott här sedan länge, det är att ta ansvar i en svår tid, skriver de båda.

I torsdags rapporterade märsta.nu om att kommunen får 44 miljoner redan innan året är slut för att hantera välfärden i kommunen och det ökade trycket på omsorgen som flyktingar, asylsökande och ensamkommande flyktingbarn innebär.
– Att så många människor nu söker tillflykt till vårt land har skapat en ansträngd situation i många kommuner och landsting. Regeringen tar detta på största allvar. I ett ansträngt läge är det nödvändigt att prioritera – vård, skola och omsorgen av våra barn och äldre ska värnas, skriver kommunalrådet Lars Bryntesson och hans partikollega, finansminister Magdalena Andersson, i ett pressmeddelande.

Ska engagera civila insatser
I pressmeddelandet står det att flyktingkrisen innebär en ansträngning och en enorm uppgift för hela det svenska samhället. Man hade hoppats på att hela EU skulle samarbeta för att dela på ansvaret, i så fall skulle det heller inte vara en kris för Europa. Man anser också att det är ohållbart för Sverige att ta ett så mycket större ansvar än andra länder. Förutom de 44 miljonerna som kommunen fått har regeringen också avsatt 200 miljoner för att få det civila samhället och frivilliga att bidra med stöd och sociala kontakter.
– Regeringen mobiliserar nu alla samhällsaktörer och ser till att ansvaret delas av fler. Att skjuta till resurser för att kommuner och landsting ska kunna ta hand om både dem som kommer nu, och dem som bott här sedan länge, det är att ta ansvar i en svår tid.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

colorama_april2
greeknight_outsider
connys
nrh