moderater_pan_sommar
Foto: Insändarbild

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

centrum_artikel

En man som skulle lämna sin dotter på Arlanda stannade till vid ett område man inte får stanna vid. Ett stopp som varade max några minuter enligt mannen som medger att han stannat inom området som man inte får stanna. Det var dock enligt mannen ingen rusch till terminalen och situationen var lugn. Direkt när han ska åka iväg kommer parkeringsvakten och räcker över en bot på 900 kronor. På boten står det att stoppet varat i 35 sekunder (!). Mannen anser att vakten kunde agerat förebyggande och inte ”lurpassat”.

Sigtuna kommun kan inte uttala sig om det enskilda fallet men sannolikt rör det sig om ett stopp/parkeringsförbud på spärrline. När så är fallet så kan man bötfälla utan så kallad bevakningstid enligt trafikförordningen.
– Det är upp till varje parkeringsvakt att fatta beslut gällande OM parkeringsanmärkning skall utfärdas eller ej. Det finns Inte någon paragraf i Trafikförordningen som säger att parkeringsvakt är tvungen att informera samtliga bilister om felparkering. Det beror på situationen och miljön på platsen. Vi känner i detta fall inte till omständigheterna eller hur länge bilisten stått på spärrlinjen och väntat på sin passagerare, i vilket fall så har den aktuella parkeringsvakten valt att utfärda en parkeringsanmärkning utan att först agera parkeringsvärd, skriver Trafikdriftsenheten i mail till märsta.nu

defacto_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

koppar_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida
jul2021
2020_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021