moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fängelse för taxirån

En man från Knivsta döms till fängelse i nio månader sedan han misshandlat en man och stulit dennes taxi i Märsta förra året.

centrum_artikel

Det var förra sommaren i juni som den nu 35-årige mannen hotade en man i Märsta på dennes taxi genom att ta fram en kniv och hålla mot mannens hals. Gärningsmannen körde sen runt med taxin i Märsta innan den påträffades vid korsningen väg 263/273 i Arlandastad.

Taxichauffören hade plockat upp 35-åringen i Märsta och han uppgav att han bara skulle en kort sträcka, helt plötsligt drog han fram kniv och utdelade flera slag mot hans ansikte. Taxichauffören saktade ner och lämnade bilen varpå gärningsmannen åkte iväg. I bilen fanns också chaufförens plånbok med några tusen kronor som gärningsmannen stal.

Enligt gärningsmannen så blev han upprörd efter att taxichauffören bara lämnat växel på 100 kronor på 500 kronor för den korta resan. Han medger hot men säger att han körde iväg med bilen först när taxichauffören ringde polisen.

Mannen döms nu till fängelse i nio månader för stöld, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning, han döms även i ett annat ärende för en misshandel från i höstas.

Här kan du läsa mer om händelsen 

bostad_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

defacto_helsida
dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

mp_host_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out
bostad_outsider
connys
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider