moderaterna_riksdag
Foto: Privat

Familjen fick inte sörja Elias: Håll er undan

Märstabon Elias avled hastigt efter att ha fått Corona. När familjen skulle sörja uppmanade bostadsrättsföreningen dem att hålla sig borta enligt ett sms till familjen.

Aftonbladet var först med att rapportera om att Elias hastigt avlidit till följd av coronaviruset. När familjen skulle sörja nekades dem av sin HSB-förening. märsta.nu har varit i kontakt med en familjemedlem som tycker att det är ett tråkigt bemötande från föreningen.

Enligt familjemedlemmen skulle de inte sörja i faderns hem utan det var hos en annan familjemedlem.
– De uppmanade oss att hålla oss borta via ett SMS, berättar familjemedlemmen.

I SMS:et stod det ”Med anledning av risken för att ni är smittobärare. Så vore vi tacksamma om ni i familjen håller er undan andra boenden. Flera boende har hört av sig och är oroliga”.
– Vi vill ju trösta min mamma på något sätt och vi vill i familjen hantera sorgen, nu kunde vi inte bearbeta någonting efter detta men vi har ända försökt att träffas i familjen och planera hur vi ska göra med begravningen, säger familjemedlemmen.

Det står redan klart att Elias inte kommer kunna få en vanlig begravning och minnesstunder eftersom kyrkan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att begränsa folksamlingar. Begravningen kommer enbart att ske med den närmaste familjen.
– Vi har förståelse för situationen som den ser ut och vi har pratat med prästen för att hantera begravningen, men någon minnesstund kan vi tyvärr inte genomföra, säger familjemedlemmen.

märsta.nu var under söndagen i kontakt med den aktuella bostadsrättsföreningen. Ordföranden vill poängtera att man till att börjat med beklagat sorgen och menar att det rör sig om ett missförstånd.
– Vi har inte sagt åt dem att de inte får sörja, men när man kan vara smittbärare så ska man hålla sig undan då det är många av våra boende som uttryckt oro kring det. Vi kan inte stoppa dem från att sörja i sina lägenheter. De bor och är medlemmar i föreningen.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

julmarknad_helsida
connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

valsta-jul_helsida
jul2021
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
nrh
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
valsta_jul_outsider
connys
dack-outsider