defacto_pan2020
Foto: Privat

Familjen fick inte sörja Elias: Håll er undan

Märstabon Elias avled hastigt efter att ha fått Corona. När familjen skulle sörja uppmanade bostadsrättsföreningen dem att hålla sig borta enligt ett sms till familjen.

centrum_artikel

Aftonbladet var först med att rapportera om att Elias hastigt avlidit till följd av coronaviruset. När familjen skulle sörja nekades dem av sin HSB-förening. märsta.nu har varit i kontakt med en familjemedlem som tycker att det är ett tråkigt bemötande från föreningen.

Enligt familjemedlemmen skulle de inte sörja i faderns hem utan det var hos en annan familjemedlem.
– De uppmanade oss att hålla oss borta via ett SMS, berättar familjemedlemmen.

I SMS:et stod det ”Med anledning av risken för att ni är smittobärare. Så vore vi tacksamma om ni i familjen håller er undan andra boenden. Flera boende har hört av sig och är oroliga”.
– Vi vill ju trösta min mamma på något sätt och vi vill i familjen hantera sorgen, nu kunde vi inte bearbeta någonting efter detta men vi har ända försökt att träffas i familjen och planera hur vi ska göra med begravningen, säger familjemedlemmen.

Det står redan klart att Elias inte kommer kunna få en vanlig begravning och minnesstunder eftersom kyrkan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att begränsa folksamlingar. Begravningen kommer enbart att ske med den närmaste familjen.
– Vi har förståelse för situationen som den ser ut och vi har pratat med prästen för att hantera begravningen, men någon minnesstund kan vi tyvärr inte genomföra, säger familjemedlemmen.

märsta.nu var under söndagen i kontakt med den aktuella bostadsrättsföreningen. Ordföranden vill poängtera att man till att börjat med beklagat sorgen och menar att det rör sig om ett missförstånd.
– Vi har inte sagt åt dem att de inte får sörja, men när man kan vara smittbärare så ska man hålla sig undan då det är många av våra boende som uttryckt oro kring det. Vi kan inte stoppa dem från att sörja i sina lägenheter. De bor och är medlemmar i föreningen.

speedy_helsida
valvet_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_helsida
studenten2020_helsida
stottasigtuna_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
valvet_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh