socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Extrainsatser för att minska inbrott

Polisen kommer att vidta åtgärder för att få ner inbrotten i hela Norra Stockholm, det meddelar kommunpolisen Malin Sundström.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade under fredagen om att villainbrotten första halvåret i Sigtuna kommun gått upp med 66 procent. Nu vidtar Polisen Stockholm Nord åtgärder och man kommer att ha ökade insatser i fram för allt Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna, Täby och Danderyd.
– Insatsen innebär ökad polisiär närvaro, brottsförebyggande insatser och stärkt utredningsförmåga, säger kommunpolis för Sollentuna/Väsby/Sigtuna Malin Sundström i ett pressmeddelande

Låg ökning jämfört med grannkommuner
Kommunpolis för Sigtuna, Jonas Junred, menar dock att ökningen inte är så kraftig i Sigtuna kommun som Villaägarna vill få det till. Enligt Jonas Junred är det även en nedåtgående trend i Sigtuna kommun. De senaste tio månaderna var ökningen 25 procent för inbrott i Sigtuna kommun jämfört med samma period förra året.
– Jag följer noga upp bostadsinbrotten i Sigtuna. Vi har en ökning i Sigtuna mot föregående år men i relation till andra grannkommuner är ökningen låg, skriver Jonas Junred i ett mail till redaktionen.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys