centrum_panorama2020
Den enorma insatsen pågick i flera timmar på Västra bangatan. Foto: Jamshid Jamshidi

Ett år sen idag: Tillslaget på Västra Banagatan

På dagen idag, 17:e juli, slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet och ett garage på Västra Bangatan. En man dömdes senare för flera grova brott.

Många var oförstående till den enorma insatsen på Västra bangatan 17:e juli. Men polisen hade fog för sin underrättelse, i garaget hos en 43-årig märstabo fanns nämligen sprängmedel stort nog för att orsaka skador på stora delar av Sätuna och Arenberga.

Några veckor efter gripandet kunde polisen binda 43-åringen till ett grovt rån av två företagare i Gävle. Därefter dömdes han för grovt narkotikabrott, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Mannen skulle också utge skadestånd till sina rånoffer på totalt ca 400 000 kronor.

I samband med insatsen nådde även märsta.nu nya rekordnivåer. 19 000 unika användare räknades in samt ca 27 000 totala. märsta.nu var första media på plats i denna riksnyhet tack vare ett tips från er läsare. Det är fortsatt en av märsta.nu:s bästa dagar någonsin sedan starten i februari 2008.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider