rantebanner
Den enorma insatsen pågick i flera timmar på Västra bangatan. Foto: Jamshid Jamshidi

Ett år sen idag: Tillslaget på Västra Banagatan

På dagen idag, 17:e juli, slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet och ett garage på Västra Bangatan. En man dömdes senare för flera grova brott.

sommar

Många var oförstående till den enorma insatsen på Västra bangatan 17:e juli. Men polisen hade fog för sin underrättelse, i garaget hos en 43-årig märstabo fanns nämligen sprängmedel stort nog för att orsaka skador på stora delar av Sätuna och Arenberga.

Några veckor efter gripandet kunde polisen binda 43-åringen till ett grovt rån av två företagare i Gävle. Därefter dömdes han för grovt narkotikabrott, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Mannen skulle också utge skadestånd till sina rånoffer på totalt ca 400 000 kronor.

I samband med insatsen nådde även märsta.nu nya rekordnivåer. 19 000 unika användare räknades in samt ca 27 000 totala. märsta.nu var första media på plats i denna riksnyhet tack vare ett tips från er läsare. Det är fortsatt en av märsta.nu:s bästa dagar någonsin sedan starten i februari 2008.

sommar
happy_homes_sommar
varumarke_defacto_sommar
theweek2017
juli

”Bajs” förstör Sjudargårdsbadet

Nyheter Bajs förstör Sjudargårdsbadet, det anser en kommuninvånare som tycker att det är för skitigt på stranden: - Vi kommer med start denna vecka att genomföra ett antal åtgärder som kommer att göra badet mera inbjudande och trevligt. Det handlar i första hand om att arbeta med sandstranden och röja en del vegetation, svarar Pekka Widergren, fritidschef i Sigtuna kommun, i ett inlägg på kommunens Facebookssida.

Kvartstrafik införs efter nyår

Nyheter I och med att Citybanan nu är invigd planerar SL att utöka avgångarna i pendeltågstrafiken med 70 per dag så att det blir kvartstrafik från Märsta och Rosersberg, rapporterar Dagens Nyheter.

cricketklubben
colorama_jan
Frisyr – Standard
sfssommar
standard
sommar
mik_camp
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
Norra Redovisningshuset
connys
lions_standard