moderaterna_sep2020
Den enorma insatsen pågick i flera timmar på Västra bangatan. Foto: Jamshid Jamshidi

Ett år sen idag: Tillslaget på Västra Banagatan

På dagen idag, 17:e juli, slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet och ett garage på Västra Bangatan. En man dömdes senare för flera grova brott.

Många var oförstående till den enorma insatsen på Västra bangatan 17:e juli. Men polisen hade fog för sin underrättelse, i garaget hos en 43-årig märstabo fanns nämligen sprängmedel stort nog för att orsaka skador på stora delar av Sätuna och Arenberga.

Några veckor efter gripandet kunde polisen binda 43-åringen till ett grovt rån av två företagare i Gävle. Därefter dömdes han för grovt narkotikabrott, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Mannen skulle också utge skadestånd till sina rånoffer på totalt ca 400 000 kronor.

I samband med insatsen nådde även märsta.nu nya rekordnivåer. 19 000 unika användare räknades in samt ca 27 000 totala. märsta.nu var första media på plats i denna riksnyhet tack vare ett tips från er läsare. Det är fortsatt en av märsta.nu:s bästa dagar någonsin sedan starten i februari 2008.

2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

defacto_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

happyhomes_sommar2020
boisigtuna
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
kcbygg_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider