centrum_standard
Den enorma insatsen pågick i flera timmar på Västra bangatan. Foto: Jamshid Jamshidi

Ett år sen idag: Tillslaget på Västra Banagatan

På dagen idag, 17:e juli, slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet och ett garage på Västra Bangatan. En man dömdes senare för flera grova brott.

centrum_standard

Många var oförstående till den enorma insatsen på Västra bangatan 17:e juli. Men polisen hade fog för sin underrättelse, i garaget hos en 43-årig märstabo fanns nämligen sprängmedel stort nog för att orsaka skador på stora delar av Sätuna och Arenberga.

Några veckor efter gripandet kunde polisen binda 43-åringen till ett grovt rån av två företagare i Gävle. Därefter dömdes han för grovt narkotikabrott, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Mannen skulle också utge skadestånd till sina rånoffer på totalt ca 400 000 kronor.

I samband med insatsen nådde även märsta.nu nya rekordnivåer. 19 000 unika användare räknades in samt ca 27 000 totala. märsta.nu var första media på plats i denna riksnyhet tack vare ett tips från er läsare. Det är fortsatt en av märsta.nu:s bästa dagar någonsin sedan starten i februari 2008.

kulturklapp
forskontor
happy_homes_sommar

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

magget_dejt
defacto_panorama_boka_mote
EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

uppdaterad Vattenläcka drabbar Märsta

Notiser En vattenläcka i Märsta kan påverka boende omkring Ekilla: - Det är något lokalt i Märsta som inte fungerar och ingen störning från Norrvatten, säger Johan Krüger, pressansvarig på Norrvatten.

pendelkaoset

Bosse tänker kämpa för skipstop

Politik Det kan bli svårt för Alliansen i landstinget att stoppa skipstop, Centerpartiet med märstabon Bosse Andersson i spetsen säger till märsta.nu att han ska kämpa för att ha kvar skipstop: - Jag har Sigtuna kommuns invånare i fokus, säger Andersson till märsta.nu

Centralskolan invigdes

Nyheter Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

Bostad För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

Festspecialisten – Standard
oppethus
standard
matcher_skanela
vinterstudiobf
objekt3
nfc_vinter
standard_ridskola
objekt2
objekt4
biokalla_dec
Norra Redovisningshuset
objekt1
connys