defacto_panorama_mustasch
Den enorma insatsen pågick i flera timmar på Västra bangatan. Foto: Jamshid Jamshidi

Ett år sen idag: Tillslaget på Västra Banagatan

På dagen idag, 17:e juli, slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet och ett garage på Västra Bangatan. En man dömdes senare för flera grova brott.

centrum_farsdag_artikel

Många var oförstående till den enorma insatsen på Västra bangatan 17:e juli. Men polisen hade fog för sin underrättelse, i garaget hos en 43-årig märstabo fanns nämligen sprängmedel stort nog för att orsaka skador på stora delar av Sätuna och Arenberga.

Några veckor efter gripandet kunde polisen binda 43-åringen till ett grovt rån av två företagare i Gävle. Därefter dömdes han för grovt narkotikabrott, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Mannen skulle också utge skadestånd till sina rånoffer på totalt ca 400 000 kronor.

I samband med insatsen nådde även märsta.nu nya rekordnivåer. 19 000 unika användare räknades in samt ca 27 000 totala. märsta.nu var första media på plats i denna riksnyhet tack vare ett tips från er läsare. Det är fortsatt en av märsta.nu:s bästa dagar någonsin sedan starten i februari 2008.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

fme_oktober
centrum_farsdag
ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
nrh
connys
colorama_april2
greeknight_outsider