fastbyran_bostad
Så här kommer huvudgatan att se ut i Steninge slottsbyFoto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Första byggherren klar i Steninge slottsby

Svenska Hyreshus har köpt två markområden av Gelba för att uppföra bostäder i Steninge slottsby.

Steninge slottsby med en laga vunnen detaljplan börjar komma närmare byggstart. Gelba som äger området kommer att sälja ut delar i området till byggherrar som ska bygga enligt den plan man har upprättat för bostadsområdet. Svenska Hyreshus köpte två markområden med byggrätter för 28 radhus och 57 lägenheter i flerbostadshus. Totalt omfattar området över 600 bostäder, förskola, skola och äldreboende.

Steninge Slott bekräftar affären med Svenska Hyreshus AB och uppger samtidigt att det varit ett stort intresse bland byggherrar att köpa mark i området. Det aktuella området ligger närmast stenladan och byggstart är planerad till våren 2016 med inflyttning hösten 2017.
– Miljön runt Steninge slott är oerhört vacker och har en lång tradition av kulturhistoria som vi värnar när vi utvecklat byn. Vi har därför höga förväntningar på byggherrarna. Det som byggs måste harmonisera med platsen, förstärka och knyta an till det historiska arvet och den specifika steningemiljön. Det gäller med andra ord att hitta rätt byggherrar med kapacitet att förverkliga vår vision och så här långt har det gått mycket bra, kommenterar Leif West, VD för Gelba och Steninge slott AB, i ett pressmeddelande.

fastbyran_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider