centrum_host
Så här kommer huvudgatan att se ut i Steninge slottsbyFoto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Första byggherren klar i Steninge slottsby

Svenska Hyreshus har köpt två markområden av Gelba för att uppföra bostäder i Steninge slottsby.

Steninge slottsby med en laga vunnen detaljplan börjar komma närmare byggstart. Gelba som äger området kommer att sälja ut delar i området till byggherrar som ska bygga enligt den plan man har upprättat för bostadsområdet. Svenska Hyreshus köpte två markområden med byggrätter för 28 radhus och 57 lägenheter i flerbostadshus. Totalt omfattar området över 600 bostäder, förskola, skola och äldreboende.

Steninge Slott bekräftar affären med Svenska Hyreshus AB och uppger samtidigt att det varit ett stort intresse bland byggherrar att köpa mark i området. Det aktuella området ligger närmast stenladan och byggstart är planerad till våren 2016 med inflyttning hösten 2017.
– Miljön runt Steninge slott är oerhört vacker och har en lång tradition av kulturhistoria som vi värnar när vi utvecklat byn. Vi har därför höga förväntningar på byggherrarna. Det som byggs måste harmonisera med platsen, förstärka och knyta an till det historiska arvet och den specifika steningemiljön. Det gäller med andra ord att hitta rätt byggherrar med kapacitet att förverkliga vår vision och så här långt har det gått mycket bra, kommenterar Leif West, VD för Gelba och Steninge slott AB, i ett pressmeddelande.

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

sigtunavatten_standard

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

fme_oktober
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
agy_oppethus
ica_oktober
greeknighthelsida
centrum_host_helsida

Landsbygdsrådet läggs ner

Politik Det omdebatterade Landsbygdsrådet läggs ner, på måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut.

agy_oppethus_outsider
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys