defacto_pan2020
Så här kommer huvudgatan att se ut i Steninge slottsbyFoto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Första byggherren klar i Steninge slottsby

Svenska Hyreshus har köpt två markområden av Gelba för att uppföra bostäder i Steninge slottsby.

Steninge slottsby med en laga vunnen detaljplan börjar komma närmare byggstart. Gelba som äger området kommer att sälja ut delar i området till byggherrar som ska bygga enligt den plan man har upprättat för bostadsområdet. Svenska Hyreshus köpte två markområden med byggrätter för 28 radhus och 57 lägenheter i flerbostadshus. Totalt omfattar området över 600 bostäder, förskola, skola och äldreboende.

Steninge Slott bekräftar affären med Svenska Hyreshus AB och uppger samtidigt att det varit ett stort intresse bland byggherrar att köpa mark i området. Det aktuella området ligger närmast stenladan och byggstart är planerad till våren 2016 med inflyttning hösten 2017.
– Miljön runt Steninge slott är oerhört vacker och har en lång tradition av kulturhistoria som vi värnar när vi utvecklat byn. Vi har därför höga förväntningar på byggherrarna. Det som byggs måste harmonisera med platsen, förstärka och knyta an till det historiska arvet och den specifika steningemiljön. Det gäller med andra ord att hitta rätt byggherrar med kapacitet att förverkliga vår vision och så här långt har det gått mycket bra, kommenterar Leif West, VD för Gelba och Steninge slott AB, i ett pressmeddelande.

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider