arlandagk_panorama
Susana Olsson Casas, förvaltningschef för Barn- och ungdomsförvaltningen.Foto: Sigtuna kommun

Efter hoten mot lärare: Vädjar om lugn

I veckan skickade Barn- och ungdomsförvaltningen ut ett brev till föräldrar med en vädjan om lugnare miljö för pedagogerna efter att de utsatts för aggressiv ton och hot: - Den stora majoriteten av föräldrarna är ett fint stöd till oss i förskola/skola, men det finns de som går över gränsen och då behöver vi tillsammans prata om och tydliggöra vilka förväntningar vi faktiskt kan ha på varandra utifrån de behov som finns och det som finns beskrivet i skollagen, säger Susana Olsson Casas, förvaltningschef i Barn- och ungdomsförvaltningen.

centrum_pask

Barn- och ungdomsförvaltningen vädjar till föräldrar om lugnare ton mot pedagoger. Detta sedan ett flertal incidenter inträffat på skolorna med aggressiva föräldrar. Ett flertal incidenter har också polisanmälts enligt Susana Olsson Casas, förvaltningschef. Antalet totala incidenter vill Olsson Casas inte uttala sig om.
– Varje enskilt fall av hot hanteras enligt våra rutiner och polisanmäls. Det vi skriver om i brevet är mer av en generell vädjan till samtliga föräldrar att fortsätta bidra till att värna den personal vi har på våra skolor och förskolor och deras arbetsmiljö.

Vill utveckla samarbetet med hemmen
Nu vill man ”kroka arm” med föräldrarna för att förbättra arbetsmiljön på förskolor och skolor och utveckla samarbetet med hemmen.
– Både föräldrar och förskola/skola behöver reflektera över vad vi kan göra annorlunda för att stärka tilliten och bygga ett gott samarbete. Vi har ju ett gemensamt mål att barnen ska trivas och lära sig så mycket som möjligt, säger Olsson Casas.

Personal ska vilja stanna kvar
Förvaltningschefen poängterar att samarbete och dialog är viktigt i skolan för att man ska kunna stödja den profession som finns och för att personalen ska kunna trivas och stanna i kommunens skolor.
– Denna gemensamma grund ska bidra till att öka trivsel och arbetsro i förskolan och skolan men också bidra till att föräldrar upplever större tydlighet i vad de kan förvänta sig av förskolan/skolan och vad förskolan/skolan förväntar sig av dem. Därför kommer medarbetare, föräldraråd och ledning att ta fram vad som ska gälla tillsammans.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

colorama_april2
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.