socialdemokraterna_maj_panorama
En elev tog bild på en av bränderna idag som anlades i toaletten.Foto: Insändarbild

Efter bränderna: Nu låser man toaletterna

Sedan förmiddagens bränder på Ekillaksolan har läsarna via märsta.nu på Facebook upprörts över situationen får vidgå: - Jag är så arg! Kan jag lämna mitt barn trygga i skolan, skriver en person. Nu svarar skolan med att låsa toaletterna.

centrum_artikel_host

Tre bränder på en förmiddag ledde till att Ekillaskolan fick stängas för resten av dagen redan före lunch. Sedan märsta.nu publicerade artikeln på vår facebooksida har kommentarerna haglat. Många undrar om det är säkert att lämna sina barn, varför skolan inte gör något åt saken. Andra vill införa kamerabevakning och väktare.

Vidtar åtgärder
Under eftermiddagen meddelade kommunen efter att skolledningen haft krismöte att man inför en del åtgärder från och med i morgon fredag. Två vakter kommer att stationeras på Ekillaskolan. Det införs nolltolerans mot håltimmar så att inga elever kan hänga i skolan utan att vara på lektion. I månadsskiftet januari-februari monteras kameror även inomhus. Samtliga toaletter får nyckellås och endast personal kan lämna ut nyckel, detta för att samtliga bränder startat i papperskorgarna på toaletter. Samtliga elever och föräldrar kommer att informeras om vad som beslutats och samarbetet med Attunda Brandkår kommer att fortsätta med en ”Skol-brandman”

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider