defacto_pan2020
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Drygt 460 vaccinerade i kommunen

Bara drygt 460 personer i kommunen har vaccinerats med sin första dos mot covid-19 enligt Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Till och med den den gångna veckan hade 467 personer i kommunen fått sin första dos av vaccin mot covid-19. Ingen hade ännu fått en andra dos. Dock så har kommunen under veckan vaccinerats hundratals personer som arbetar inom kommunal verksamhet och kan få prioriterad vaccinering.

Sigtuna har en ganska liten andel vaccinerade av befolkningen. Grannkommunen Väsby har vaccinerat fler än Sigtuna med sina 797 personer. Flest i relation till befolkningen har vaccinerats i Norrtälje med fyra procent. Sigtuna ligger på 1,2 procent.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider