centrum_panorama_hostshopping
Branden i en lägenhet i Valsta i somrasFoto: Insändarbild/Annika Hallberg

Året som gått med märsta.nu

2015 är på väg mot sitt slut och märsta.nu ger dig de hetaste nyheterna från året igen!

Januari
Januari var händelserik redan från dag ett då kioskpersonal anfölls i Valsta Centrum. En märstabo uppmärksammades sedan han dött av den så kallade ”supermandrogen”. 24:e januari hittades sedan en kvinna död i Sigtunafjärden och en mordutredning tog vid.

Februari
I februari var det 53 000 användare på märsta.nu, det var dock en ganska odramatisk månad så när som på en brand där två personer miste livet på Norrbacka. Valsta Syrianska begärdes också i konkurs denna månad efter 22 år i verksamhet. En jägare hittades död efter jakt vid Bärmö. Kommunen hamnade i riskmedia sedan man velat köpa ”Tanten med väskan”.

Mars
märsta.nu kunde avslöja att man hittat rester av en kropp i samband med bostadsbyggande på Wenngarn vilket lockade dit ett stort pådrag och en teknisk undersökning. Tidningen Aftonbladet rapporterade om att man skulle kunna få ”slöjfri” vård i kommunen vilket dementerades.

April
Skånelas damer åkte ur Elitserien efter kvalspel mot Hellton. En person avled efter krock på 263:an mellan Rävsta och Til. Något så ovanligt som en tromb slog till över Midgårdsvallen och orakade omfattande skador för 400 000 kronor.

Maj
Vi kunde avslöja att kommunen anmälts till Konkurrensverket för otillåten direktupphandling. En utredning som pågår än. Guldbutiken i Valsta utsattes för ett rån och bara minuter före ringde vittnen in till märsta.nu om att det låg fotänglar på 263:an vid Pinbacken för att försena poliserna till platsen. Daniel Forsström hindrade ett mordförsök på Tingvalla i november 2014 och utsågs av Aftonbladet till Svensk hjälte.

Juni
En flicka som försvann från en annan ort hittades på Märsta station och kördes hem av polisen. Något som lockade 5000 läsare 11-12 juni. 16-17 juni var det 3400 som läste om en tonåring som misshandlades på Sätuna. Förre kommunalrådet Per Lundström (S) skrev även en insändare om bosättare som lockade 3000 läsare.

Juli
Lördag 18:e juli var det en kraftig brand i Valsta med en person som tvingades hoppa ut. 19:e juli sköt Polis även varningsskott mot en person i centrala Märsta. 4:e juli fick bryggan på Sjudargården stängas av med anledning av att man befarade vassa föremål i vattnet.

Augusti
Efter ett antal tillbud på Midgårdsbadet tröttnade badvakterna och skrev ett öppet brev om att de inte är några barnvakter. Artikeln lockade nästan 12000 läsningar. 30:e augusti totalförstördes en villa i Steninge genom brand. 23:e augusti kördes en bil genom Valsta och Steninge för att sedan dumpas.

September
6:e september brann baracker ner på Ekillaskolan, hela hösten var sedan orgie i polisiära insatser till skolan. I september försvann även Torild för första gången i höst. Andra gången hon försvann så hittades hon dessvärre död ca en månad senare. Kommunen genomförde en hygienkontroll runt om på ställena i kommunen som engagerade många läsare.

Oktober
Torilds öde engagerade säkerligen alla invånare i kommunen och de fem mest lästa artiklarna handlade kring sökandet efter henne. Dessvärre hittades hon inte vid liv. 18:e oktober greps två personer för narkotikabrott efter att de kört ifrån Polisen tidigare. En MC-förare från Märsta körde av vägen i Västra Götaland och avled.

November
Insatsstyrkan intog Tingvalla 12:e november och lockade 13 000 läsare till sajten. 28:e november slutade en övningskörning i en busskur. Problemen i Valsta eskalerade mer och mer. De goda krafterna är trötta och märsta.nu rapporterade. Dessutom rånades även Guldbutiken för andra gången i år. En glad nyhet var den kring Tobbe Ringh som med hjälp av ett antal personer ska gå ner i vikt.

December
ISIS-lapparna på Steningehöjden drog rekordsiffror till märsta.nu. 47 000 unika läsare läste om lapparna som märsta.nu kunde avslöja först av alla i hela Sverige. märsta.nu rapporterade också om en våldtäkt natten mot 13:e december. Att vattnet stängdes av till Sigtuna var också intressant och lästes av 7000 användare. December inleddes dock med en stöld från Schenker

steningekompani_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_pask
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

storemore_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

sd_pask_helsida

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_pask_outsider
outsider_aldreomsorg
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
stentekompani_outsider
pantamera_out
sd_pask_outsider