moderaterna_feb
Solen hade svårt att tränga igenom molnen i morseFoto: Daniel Iskander

Därför var det mörkt i morse

Solen gick upp ca 7.30 idag men det var mörkt över östra Svealand i någon timme timme till: - Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till Expressen.

Reagerade du också på att det var väldigt mörkt i morse? Du är inte ensam, nu ska fenomenet undersökas av SMHI. Det var nämligen mörkt ca en timme efter att solen gått upp i vår del av landet. Samtidigt rasade kraftig åska över Dalarna, Uppland och Stockholmsområdet under natten rapporterar Expressen.
– Jag har förstått att det har varit en grej. Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till tidningen.

Efter att Anna Belking kollat upp vädret konstaterar hon att det varit väldigt varm och fuktig luft över södra Sverige, därför har det äskat i Dalarna, Uppland och Stockholm. Åskan kan vara förklaringen till smällarna som hörts under tidig morgon i länet. Samtal ska ha kommit från Vreta i söder till Tierp i norr om smällar, vissa ska ha varit så kraftiga att fönsterrutor skakat. Väderfenomenet är inte helt ovanligt men många reagerar för att det är i oktober då det normalt är ljust ute. I december då det är nästan mörkt jämt hade det varit en normal morgon.

februari
sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

forskontor

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

sigtunavatten_feb
connys
standard
objekt4
standard_ridskola
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
objekt2
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
objekt3
outsider_defacto