moderaterna_juni
Solen hade svårt att tränga igenom molnen i morseFoto: Daniel Iskander

Därför var det mörkt i morse

Solen gick upp ca 7.30 idag men det var mörkt över östra Svealand i någon timme timme till: - Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till Expressen.

Reagerade du också på att det var väldigt mörkt i morse? Du är inte ensam, nu ska fenomenet undersökas av SMHI. Det var nämligen mörkt ca en timme efter att solen gått upp i vår del av landet. Samtidigt rasade kraftig åska över Dalarna, Uppland och Stockholmsområdet under natten rapporterar Expressen.
– Jag har förstått att det har varit en grej. Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till tidningen.

Efter att Anna Belking kollat upp vädret konstaterar hon att det varit väldigt varm och fuktig luft över södra Sverige, därför har det äskat i Dalarna, Uppland och Stockholm. Åskan kan vara förklaringen till smällarna som hörts under tidig morgon i länet. Samtal ska ha kommit från Vreta i söder till Tierp i norr om smällar, vissa ska ha varit så kraftiga att fönsterrutor skakat. Väderfenomenet är inte helt ovanligt men många reagerar för att det är i oktober då det normalt är ljust ute. I december då det är nästan mörkt jämt hade det varit en normal morgon.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

varen2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
brf_englamarken
sap_valet2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt2
sap_outsider
objekt3
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
standard_ridskola
val2018
outsider_moderat
connys
vuxentutbildning
veterankraft_standard
objekt4
forskontor
sigtunavatten_standard