moderaterna_tack
Solen hade svårt att tränga igenom molnen i morseFoto: Daniel Iskander

Därför var det mörkt i morse

Solen gick upp ca 7.30 idag men det var mörkt över östra Svealand i någon timme timme till: - Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till Expressen.

Reagerade du också på att det var väldigt mörkt i morse? Du är inte ensam, nu ska fenomenet undersökas av SMHI. Det var nämligen mörkt ca en timme efter att solen gått upp i vår del av landet. Samtidigt rasade kraftig åska över Dalarna, Uppland och Stockholmsområdet under natten rapporterar Expressen.
– Jag har förstått att det har varit en grej. Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till tidningen.

Efter att Anna Belking kollat upp vädret konstaterar hon att det varit väldigt varm och fuktig luft över södra Sverige, därför har det äskat i Dalarna, Uppland och Stockholm. Åskan kan vara förklaringen till smällarna som hörts under tidig morgon i länet. Samtal ska ha kommit från Vreta i söder till Tierp i norr om smällar, vissa ska ha varit så kraftiga att fönsterrutor skakat. Väderfenomenet är inte helt ovanligt men många reagerar för att det är i oktober då det normalt är ljust ute. I december då det är nästan mörkt jämt hade det varit en normal morgon.

defacto_banner_sep
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_juli
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

hostfest_centrum
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sigtunavatten_standard
sbrf_sep
objekt3
outsider
Norra Redovisningshuset
objekt4
objekt2
sportfiske_banner
komvuxq3_4
connys
nfc_vinter