defacto_pan
Solen hade svårt att tränga igenom molnen i morseFoto: Daniel Iskander

Därför var det mörkt i morse

Solen gick upp ca 7.30 idag men det var mörkt över östra Svealand i någon timme timme till: - Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till Expressen.

Reagerade du också på att det var väldigt mörkt i morse? Du är inte ensam, nu ska fenomenet undersökas av SMHI. Det var nämligen mörkt ca en timme efter att solen gått upp i vår del av landet. Samtidigt rasade kraftig åska över Dalarna, Uppland och Stockholmsområdet under natten rapporterar Expressen.
– Jag har förstått att det har varit en grej. Det vi har nu är att molnen är så pass kompakta att solen inte kan lysa igenom. Det kan vara en av anledningarna att det är så mörkt i Stockholm, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI, till tidningen.

Efter att Anna Belking kollat upp vädret konstaterar hon att det varit väldigt varm och fuktig luft över södra Sverige, därför har det äskat i Dalarna, Uppland och Stockholm. Åskan kan vara förklaringen till smällarna som hörts under tidig morgon i länet. Samtal ska ha kommit från Vreta i söder till Tierp i norr om smällar, vissa ska ha varit så kraftiga att fönsterrutor skakat. Väderfenomenet är inte helt ovanligt men många reagerar för att det är i oktober då det normalt är ljust ute. I december då det är nästan mörkt jämt hade det varit en normal morgon.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
lager_bilnet
fme_jul

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

sigtuna_funkis

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

icavalsta_julbanner
julbanner2
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt3
nrh_lania
colorama_vinter
sbrf_sep
connys
objekt2
funkis_2
objekt4
skridskoskola
outsider