defacto_pan2020
Mannen högg ihjäl sin fru på Märsta BVC år 2000Foto: Street view

Därför nekas kvinnomördaren tidsbestämt straff

Abbas Soltani som mördade sin exfru på BVC i Märsta år 2000 framför flera barn är en av flera kvinnomördare som ansökt om att bli fria det senaste året.

centrum_artikel

För ett år sedan fick Abbas Soltani avslag för att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Soltani högg ihjäl sin exfru framför barn på Märsta vårdcentral år 2000, bland annat sina egna barn skriver Aftonbladet. Hon dog av sina skador efter en månad.

Vid tidpunkten för mordet bodde hon hos Kvinnojouren och hade polisanmält honom för olaga hot elva dagar tidigare eftersom han förföljt henne och sagt att han ska göra illa henne.

Argumentet för att han ska få tidsbestämt straff är att han är gammal och sjuk samt att han blivit lugnare och tålmodigare, skriver Aftonbladet.

Han fick dock avslag eftersom man anser att det finns hög risk för att han ska återfalla i allvarlig brottslighet. I fängelsen har han vid 24 tillfällen gjort sig skyldig till misskötsamhet och kallat personal ”sjuka i huvudet”, ”rövhål” och ”funkade idioter”. Det behandlingsprogram han ska medverka i har han vägrat till.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider