eldsjal2024_pan
Så här såg det ut på Eddaskolan i torsdags kväll, flera timmar efter att det hade regnat. Foto: Insändarbild

Dålig utemiljö för skolbarn på Eddaskolan

Elever på Eddaskolan har under en tid haft en dålig utemiljö, det säger en förälder till märsta.nu: - Det är som att ingen bryr sig om våra barn för att det är många med utländsk bakgrund här, säger föräldern till märsta.nu

centrum_artikel_host

Så fort det regnar så blir utemiljön dålig för barnen på Eddaskolan. En förälder säger till märsta.nu att det är lerigt och blött:
– Barnen springer ändå och leker i detta, det är inte roligt för dem att ha en sådan miljö, de vill spela fotboll och annat men kan inte göra det av allt vatten, berättar föräldern.

”De struntar i oss”
Kommunen sålde Eddaskolans fastighet till Rikshem för några år sedan. Men det är kommunen som bedriver en skolverksamhet där och då är det också kommunen som huvudman som ska se till att det finns en bra utemiljö
– Det är som att kommunen och lärare struntar i oss för att det är många barn med utländsk bakgrund här, fortsätter föräldern.

Kommunen felanmäler
Sigtuna kommun fick ta del av bilden som märsta.nu hade förra veckan. Det korta beskedet från kommunen är att man ska felanmälan skolgården till Rikshem.
– Det måste vara ett skämt, har skolan verkligen inte sett att det ser illa ut förrän nu, säger föräldern till märsta.nu efter att denne fått ta del av kommunens svar.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys