defacto_pan
Köerna mot SigtunaFoto: Daniel Iskander

Då öppnar 263:an igen

Sigtunaborna som varit hårt påfrestade av väg 263 den senaste veckan kan pusta ut, vägen öppnas upp igen!

märsta.nu har rapporterat om problemen på 263:an nu när trafiken ökade efter semestern. Vissa blev stående 30-40 minuter till och från Sigtuna förbi Pilsborondellen i samband med att vägen lades om och ett trafikljus som reglerade trafiken. Nu är beskedet att vägen ska öppna på lördag igen. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kallade situationen för oacceptabel:
– Vägen öppnas igen till helgen. Kaoset häromdagen berodde troligen på att trafikljusregleringen inte fungerade. Antingen pga tekniska problem eller för att någon stulit batterierna till ljusen, skriver Holst i sms till märsta.nu

defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

hostfest_centrum

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

objekt3
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt4
objekt2
sigtunavatten_standard
nrh
outsider
connys
sportfiske_banner