moderaterna_panorama

Coronafallen fortsätter ner i kommunen

De senaste siffrorna från FHM gällande smittofall i Sigtuna för vecka 11 visar på 24 fall.

Från och med 1:a april är covid-19 inte längre samhällsfarlig sjukdom då viruset för det mesta bara ger milda symtom. 6 av 10 svenskar över 19 är dessutom vaccinerade vilket enligt FHM innebär att man har ett skydd mot allvarlig sjukdom.
– Eftersom vaccinet är det enskilt viktigaste för att skydda mot covid-19, så är det angeläget att vaccinationstäckningen fortsätter att öka och att den också fördelas jämnare i befolkningen, säger biträdande avdelningschef Sara Byfors.

För vecka 11 var det 24 nya fall i kommunen. Totalt under pandemin har 10 132 personer konstaterats smittade, 123 personer har avlidit. De senaste veckorna har antalet avlidna gått upp från 115 till 123. Covid-19 anses fortfarande vara en pandemin med smittspridning i både Sverige och hela världen. Dock är det många länder som i likhet med Sverige tagit bort restriktionerna.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider