defacto_pan2020
Gill Brodin och Petra Ullenius

Centerpartiet välkomnar lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder

Centerpartiet välkomnar lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen som kommer korta ner och skynda på så att viktiga beslut kan fattas snabbt utan onödig byråkrati.

centrum_artikel

Syftet med lagen som träder i kraft 1 juli 2020 är att restaurangbranschen, myndigheter och kommuner tillsammans hjälps åt för att minska spridningen av covid-19. Ansvaret för att trängsel undviks och smittspridning så långt som möjligt kan förhindras hamnar på den som driver serveringsstället.

Det som skiljer den här lagen från de föreskrifter från Folkhälsomyndigheten som togs fram i mars är att tidigare var det enbart smittskyddsläkare som hade befogenhet att stänga ett serveringsställe. Nu ligger beslutsfattandet på Miljö- och hälsoskyddskontorets förvaltningschef som i sin tur kan vidaredelegera beslutsrätten till annan anställd. På så vis kan den som utför kontrollen snabbt fatta beslut om föreläggande alternativt stängning under en viss tid eller tillsvidare. Vid behov ska samråd med smittskyddsläkare ske.

Glöm inte att var och en har ett eget ansvar i att hålla avstånd och respektera eventuella begränsningar.

  • Gill Brodin (C), Ordförande Miljö- och hälsoskyddsnämnden
  • Petra Ullenius (C), Ledamot Miljö- och hälsoskyddsnämnden
vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh