moderaterna_panorama
Gill Brodin och Petra Ullenius

Centerpartiet välkomnar lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder

Centerpartiet välkomnar lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen som kommer korta ner och skynda på så att viktiga beslut kan fattas snabbt utan onödig byråkrati.

Syftet med lagen som träder i kraft 1 juli 2020 är att restaurangbranschen, myndigheter och kommuner tillsammans hjälps åt för att minska spridningen av covid-19. Ansvaret för att trängsel undviks och smittspridning så långt som möjligt kan förhindras hamnar på den som driver serveringsstället.

Det som skiljer den här lagen från de föreskrifter från Folkhälsomyndigheten som togs fram i mars är att tidigare var det enbart smittskyddsläkare som hade befogenhet att stänga ett serveringsställe. Nu ligger beslutsfattandet på Miljö- och hälsoskyddskontorets förvaltningschef som i sin tur kan vidaredelegera beslutsrätten till annan anställd. På så vis kan den som utför kontrollen snabbt fatta beslut om föreläggande alternativt stängning under en viss tid eller tillsvidare. Vid behov ska samråd med smittskyddsläkare ske.

Glöm inte att var och en har ett eget ansvar i att hålla avstånd och respektera eventuella begränsningar.

  • Gill Brodin (C), Ordförande Miljö- och hälsoskyddsnämnden
  • Petra Ullenius (C), Ledamot Miljö- och hälsoskyddsnämnden
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh