sommar
Radisson Blu Arlandia Hotel ordnade 300 mackor till Kolsta TransitFoto: Hållbar Destination

Bygdens hotell ordnar frukost till ensamkommande flyktingbarn

15 hotell i kommunen bidrar med mackor varje morgon till de ensamkommande flyktingbarnen som kommer bor på Kolsta Transit.

För några dagar sedan skickade Destination Sigtunas VD Camilla Zedendahl ut ett mail till hotellen som är med i nätverket Hållbar Destination om att det behövdes mackor till de ensamkommande flyktingbarnen som blir allt fler och kvar allt längre i kommunen i väntan på en anvisningskommun. Inom loppet av tio minuter hade hon fått svar från hotellen och ett schema upprättades med vilka hotell som ska ordna mackorna varje morgon de kommande veckorna. 15 hotell har planerat in jobben och tidigt varje morgon går personal in i köket för att bre smörgåsar innan det ordinarie arbetet börjar.

Körs till Kolsta
Smörgåsarna ska levereras till Kolsta Transit så att personalen där kan fokusera på att ta hand om barn och ungdomarna och inte att bre smörgåsar. Först var det ett akut problem med 300 mackor som skulle lösas för några dagar sedan men eftersom gensvaret blev så stort valde man att utvidga ”insatsen” till att leverera mackorna varje dag, enligt sajten Hållbar Destination.

sommar_centrum
sommar
ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Märsta Port byter namn

Notiser Märsta Port i Tingvalladalen/Valstabacken blir ett minne blott då Kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om nytt namn.

arlanda_golf_juli
colorama_april2
happyhomes_2019
bonava_juli_hel
sigtunavatten_standard

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider