defacto_pan
Radisson Blu Arlandia Hotel ordnade 300 mackor till Kolsta TransitFoto: Hållbar Destination

Bygdens hotell ordnar frukost till ensamkommande flyktingbarn

15 hotell i kommunen bidrar med mackor varje morgon till de ensamkommande flyktingbarnen som kommer bor på Kolsta Transit.

rosta_sigtuna2

För några dagar sedan skickade Destination Sigtunas VD Camilla Zedendahl ut ett mail till hotellen som är med i nätverket Hållbar Destination om att det behövdes mackor till de ensamkommande flyktingbarnen som blir allt fler och kvar allt längre i kommunen i väntan på en anvisningskommun. Inom loppet av tio minuter hade hon fått svar från hotellen och ett schema upprättades med vilka hotell som ska ordna mackorna varje morgon de kommande veckorna. 15 hotell har planerat in jobben och tidigt varje morgon går personal in i köket för att bre smörgåsar innan det ordinarie arbetet börjar.

Körs till Kolsta
Smörgåsarna ska levereras till Kolsta Transit så att personalen där kan fokusera på att ta hand om barn och ungdomarna och inte att bre smörgåsar. Först var det ett akut problem med 300 mackor som skulle lösas för några dagar sedan men eftersom gensvaret blev så stort valde man att utvidga ”insatsen” till att leverera mackorna varje dag, enligt sajten Hållbar Destination.

mp_eu
moderaternamaj
varfest_helsida
bonava_maj_helsida
oppning_helsida
rosta_sigtuna2
nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
happyhomes_2019

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

moderaterna_maj_outsider
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
nationaldag_out
sap_outsider_eu
oppning_outsider
rosta_sigtuna
connys
fme_outsider
defacto_outsider
v_eu
sh_oppet
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
nrh