arlandagk_panorama
Radisson Blu Arlandia Hotel ordnade 300 mackor till Kolsta TransitFoto: Hållbar Destination

Bygdens hotell ordnar frukost till ensamkommande flyktingbarn

15 hotell i kommunen bidrar med mackor varje morgon till de ensamkommande flyktingbarnen som kommer bor på Kolsta Transit.

centrum_tvaar

För några dagar sedan skickade Destination Sigtunas VD Camilla Zedendahl ut ett mail till hotellen som är med i nätverket Hållbar Destination om att det behövdes mackor till de ensamkommande flyktingbarnen som blir allt fler och kvar allt längre i kommunen i väntan på en anvisningskommun. Inom loppet av tio minuter hade hon fått svar från hotellen och ett schema upprättades med vilka hotell som ska ordna mackorna varje morgon de kommande veckorna. 15 hotell har planerat in jobben och tidigt varje morgon går personal in i köket för att bre smörgåsar innan det ordinarie arbetet börjar.

Körs till Kolsta
Smörgåsarna ska levereras till Kolsta Transit så att personalen där kan fokusera på att ta hand om barn och ungdomarna och inte att bre smörgåsar. Först var det ett akut problem med 300 mackor som skulle lösas för några dagar sedan men eftersom gensvaret blev så stort valde man att utvidga ”insatsen” till att leverera mackorna varje dag, enligt sajten Hållbar Destination.

sigtunavatten_standard

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

icavalsta_semlor
happyhomes_2019
arlandagolf
banner_trerosor

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sangensemble

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

connys

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola_2019_helsida
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

defacto_helsida
ridskola2019_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider