defacto_pan
Radisson Blu Arlandia Hotel ordnade 300 mackor till Kolsta TransitFoto: Hållbar Destination

Bygdens hotell ordnar frukost till ensamkommande flyktingbarn

15 hotell i kommunen bidrar med mackor varje morgon till de ensamkommande flyktingbarnen som kommer bor på Kolsta Transit.

För några dagar sedan skickade Destination Sigtunas VD Camilla Zedendahl ut ett mail till hotellen som är med i nätverket Hållbar Destination om att det behövdes mackor till de ensamkommande flyktingbarnen som blir allt fler och kvar allt längre i kommunen i väntan på en anvisningskommun. Inom loppet av tio minuter hade hon fått svar från hotellen och ett schema upprättades med vilka hotell som ska ordna mackorna varje morgon de kommande veckorna. 15 hotell har planerat in jobben och tidigt varje morgon går personal in i köket för att bre smörgåsar innan det ordinarie arbetet börjar.

Körs till Kolsta
Smörgåsarna ska levereras till Kolsta Transit så att personalen där kan fokusera på att ta hand om barn och ungdomarna och inte att bre smörgåsar. Först var det ett akut problem med 300 mackor som skulle lösas för några dagar sedan men eftersom gensvaret blev så stort valde man att utvidga ”insatsen” till att leverera mackorna varje dag, enligt sajten Hållbar Destination.

greeknighthelsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

happyhomes_2019
dackskiftarna_helsida
sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
ica_oktober
fme_oktober
greeknight_outsider
defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh