moderaterna_juni
Efter incidenter på bussar kan det nu bli kroppskameror på chaufförerna.Foto: Jamshid Jamshidi

Bussförare får kroppskameror

Busschaufförer som kör utsatts linjer kan utrustas med kameror efter nyår: - Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva till SVT Stockholm.

Det finns redan kameror på SL-bussarna men nu kan även chaufförer få kroppskameror, det handlar om chaufförer som kör utsatta linjer.
– Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det. Nu när man får upp medvetenheten kring det här, och ser en kamera på föraren när man kliver på, reagerar folk och tänker till, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva, till SVT Stockholm.

Upp till 40 kameror i bruk
Efter nyår är det 30-40 kameror som ska finnas tillgängliga för bussförare, ordningsvakter och eventuellt kontrollanter.
– Vi vet att våra medarbetare i kollektivtrafiken många gånger är utsatta. Man är utsatt för hot, våld och trakasserier. Då vill vi använda de verktyg som finns för att mota det i dörren, uppger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Vill slippa visering
Men ett problem som finns enligt de busschaufförer som SVT varit i kontakt med är att man kollar biljetter, något som man vill överlåta till kontrollanterna istället. Men den ändringen kommer inte att bli av menar Kristoffer Tamsons (M) eftersom det är ett gammalt upplägg och att föraren har ansvar för viseringen ombord.
– Däremot så vet vi ju att man många gånger är utsatt som bussförare, och det här är ju ett sätt att bidra med verktyg så att man inte ska behöva känna sig lika utsatt, fortsätter Tamsons (M).

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

brf_englamarken
sap_valet2018

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

februari
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

sportfiskebanner2
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

vuxenutbildning2

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

veterankraft_standard
val2018
outsider_moderat
connys
sap_outsider
outsider_defacto
standard_ridskola
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
objekt4
forskontor
nfc_vinter
objekt2
objekt3