eldsjal2024_pan
Efter incidenter på bussar kan det nu bli kroppskameror på chaufförerna.Foto: Jamshid Jamshidi

Bussförare får kroppskameror

Busschaufförer som kör utsatts linjer kan utrustas med kameror efter nyår: - Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva till SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

Det finns redan kameror på SL-bussarna men nu kan även chaufförer få kroppskameror, det handlar om chaufförer som kör utsatta linjer.
– Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det. Nu när man får upp medvetenheten kring det här, och ser en kamera på föraren när man kliver på, reagerar folk och tänker till, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva, till SVT Stockholm.

Upp till 40 kameror i bruk
Efter nyår är det 30-40 kameror som ska finnas tillgängliga för bussförare, ordningsvakter och eventuellt kontrollanter.
– Vi vet att våra medarbetare i kollektivtrafiken många gånger är utsatta. Man är utsatt för hot, våld och trakasserier. Då vill vi använda de verktyg som finns för att mota det i dörren, uppger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Vill slippa visering
Men ett problem som finns enligt de busschaufförer som SVT varit i kontakt med är att man kollar biljetter, något som man vill överlåta till kontrollanterna istället. Men den ändringen kommer inte att bli av menar Kristoffer Tamsons (M) eftersom det är ett gammalt upplägg och att föraren har ansvar för viseringen ombord.
– Däremot så vet vi ju att man många gånger är utsatt som bussförare, och det här är ju ett sätt att bidra med verktyg så att man inte ska behöva känna sig lika utsatt, fortsätter Tamsons (M).

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out
mp_eu_outsider