eurosko2
Efter incidenter på bussar kan det nu bli kroppskameror på chaufförerna.Foto: Jamshid Jamshidi

Bussförare får kroppskameror

Busschaufförer som kör utsatts linjer kan utrustas med kameror efter nyår: - Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva till SVT Stockholm.

marstac_aug

Det finns redan kameror på SL-bussarna men nu kan även chaufförer få kroppskameror, det handlar om chaufförer som kör utsatta linjer.
– Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det. Nu när man får upp medvetenheten kring det här, och ser en kamera på föraren när man kliver på, reagerar folk och tänker till, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva, till SVT Stockholm.

Upp till 40 kameror i bruk
Efter nyår är det 30-40 kameror som ska finnas tillgängliga för bussförare, ordningsvakter och eventuellt kontrollanter.
– Vi vet att våra medarbetare i kollektivtrafiken många gånger är utsatta. Man är utsatt för hot, våld och trakasserier. Då vill vi använda de verktyg som finns för att mota det i dörren, uppger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Vill slippa visering
Men ett problem som finns enligt de busschaufförer som SVT varit i kontakt med är att man kollar biljetter, något som man vill överlåta till kontrollanterna istället. Men den ändringen kommer inte att bli av menar Kristoffer Tamsons (M) eftersom det är ett gammalt upplägg och att föraren har ansvar för viseringen ombord.
– Däremot så vet vi ju att man många gånger är utsatt som bussförare, och det här är ju ett sätt att bidra med verktyg så att man inte ska behöva känna sig lika utsatt, fortsätter Tamsons (M).

happy_homes_sommar

Föräldrar fick hembesök av polis

Nyheter Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

farbrorbla_host2017

Tung trafik genom Rosersberg

Nyheter Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

forsmaleri
extra

Fiberavbrott för IP-Onlys nät

Nyheter Sedan igår torsdag råder en driftstörning för IP-Onlys kunder i kommunen: - Det är en nätstörning som påverkar våra, och våra tjänsteleverantörers, kunder i hela kommunen, säger Niclas Karnhill, pressansvarig för IP-Only.

jul2018
mordet i bromma

Märstabor häktades misstänkta för medhjälp till mord

Nyheter Märstaborna häktades under förmiddagen misstänkta för medhjälp till mord i Bromma, samtidigt har en tredje person anhållits rapporterar Aftonbladet: - Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa, säger kommenderingschefen Manne Jönsson i ett pressmeddelande från Polisen i Stockholm.

defacto_panorama_boka_mote

Arlandagymnasiet öppnar upp alla program för idrott och kultur

Ung & Student Från och med hösten 2018 kommer man att kunna kombinera idrott/kultur med samtliga program förutom flygteknik på Arlandagymnasiet: - Under 2017-2018 har vi rekord i antalet idrottselever på Arlandagymnasiet, hela 171 stycken nu, det kommer säkert att bli fler när yrkesprogrammen också öppnas upp för kombinationsstudier och inriktningar, säger fotbollstränaren på Arlandagymnasiet Martin Möller till märsta.nu

budget 2018

Besparingar på 80 miljoner – Men skola och trygghet får mer

Politik Trots högkonjunktur har det varit ett tufft utgångsläge för budgeten 2018, det säger nytillträdde kommunstyrelseordföranden Olov Holst till märsta.nu: - Kommunen är i ett utsatt ekonomiskt läge. För att nå ett positivt resultat på endast 1 miljon kronor på sista raden är kommunen tvungen att effektivisera sin verksamhet med 80 miljoner.

insatsen i steningehöjden

uppdaterad Ingen koppling till mord vid tillslag i Steningehöjden

Nyheter Piketstyrkan slog till mot en bostad i Steningehöjden under måndagseftermiddagen, men de fyra som greps och anhölls är inte misstänkta för inblandning i mordet i Bromma som det först rapporterades om.

Skärpta krav på pendeltågen

Nyheter SL håller inne med 50 miljoner kronor på pendeltågoperatören MTR: - Den bästa trafiken får vi genom gott samarbete med vår leverantör. Samtidigt måste vi säkra stockholmarnas resor, även när samarbete inte räcker. Vi har rätt i vårt avtal att lägga ytterligare ekonomisk kraft bakom våra krav, den rätten utnyttjar vi nu, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

EXTRA

uppdaterad Pistolrånare slog till mot lägenhet

Blåljus Flera beväpnade gärningsmän trängde sig in i en lägenhet i Märsta och rånade de boende. De försvann sedan från platsen på okänt sätt. – Vi har hundpatruller och ett antal patruller som söker, sa Mats Almqvist vid polisen i samband med insatsen.

Trasig buss blockerar korsning

Notiser En trasig buss står i korsningen in till Arlandastad sedan 14.40-tiden och räkna med en del framkomlighetsproblem i samband med bärgningsarbete där.

frisyr2018
slutstation
matcher_skanela
standard_ridskola
nfc_vinter
connys
dalgatan7b
lions_standard
cricketklubben
agy2
skolgatan6d
dogranch
Norra Redovisningshuset
blackfriday
yrkesutbildningen
borg
Festspecialisten – Standard
colorama_jan
stockholmsvagen24
standard