sigtunahem_feb
Efter incidenter på bussar kan det nu bli kroppskameror på chaufförerna.Foto: Jamshid Jamshidi

Bussförare får kroppskameror

Busschaufförer som kör utsatts linjer kan utrustas med kameror efter nyår: - Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva till SVT Stockholm.

Det finns redan kameror på SL-bussarna men nu kan även chaufförer få kroppskameror, det handlar om chaufförer som kör utsatta linjer.
– Vi har ju kameror inom SL på bussarna redan, men det blir en normaliseringsprocess, folk slutar tänka på det. Nu när man får upp medvetenheten kring det här, och ser en kamera på föraren när man kliver på, reagerar folk och tänker till, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva, till SVT Stockholm.

Upp till 40 kameror i bruk
Efter nyår är det 30-40 kameror som ska finnas tillgängliga för bussförare, ordningsvakter och eventuellt kontrollanter.
– Vi vet att våra medarbetare i kollektivtrafiken många gånger är utsatta. Man är utsatt för hot, våld och trakasserier. Då vill vi använda de verktyg som finns för att mota det i dörren, uppger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Vill slippa visering
Men ett problem som finns enligt de busschaufförer som SVT varit i kontakt med är att man kollar biljetter, något som man vill överlåta till kontrollanterna istället. Men den ändringen kommer inte att bli av menar Kristoffer Tamsons (M) eftersom det är ett gammalt upplägg och att föraren har ansvar för viseringen ombord.
– Däremot så vet vi ju att man många gånger är utsatt som bussförare, och det här är ju ett sätt att bidra med verktyg så att man inte ska behöva känna sig lika utsatt, fortsätter Tamsons (M).

februari
sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

forskontor

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

sigtunavatten_feb
outsider_defacto
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
standard
objekt4
objekt2
vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
objekt3
connys