moderaterna_panorama
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Budgetfullmäktige skjuts upp: För många osäkra faktorer

På grund av coronakrisen så kommer budgetfullmäktige att skjutas upp till ett senare tillfälle: - Vi kommer ta den i oktober eller november. Det finns för många stora och osäkra faktorer pga Corona just nu som gör att det helt enkelt inte går att lägga en trovärdig budget för nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Budgeten för 2021 kommer inte att klubbas i juni utan budgetfullmäktige skjuts upp till ett senare tillfälle på grund av den rådande pandemin. Såväl Kommunstyrelsen som nämndmöten och Kommunfullmäktige genomförs med kvittade möten sedan gruppledarna kommit överens om det. Detta för att reducera antalet ledamöter och därmed minska risken för smittspridning.

Backar 123 miljoner i år
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i ett sms till märsta.nu att det är för många osäkra faktorer just nu för att kunna genomföra ett budgetsammanträde i juni, coronakrisen har drabbat kommunen hårt och de negativa effekterna beräknas bli minus 123 miljoner kronor bara för 2020.
– För nästa år vet vi väldigt lite, risken är dock stor att det blir ännu värre på grund av t.ex. ökad arbetslöshet.

Inga nedskärningar aktuella
Trots prognosen om ett minusresultat så hoppas Holst att man klarar budgeten i år, detta på grund av att man prognostiserat budgeterade med ett överskott på +50 miljoner för 2020 på sista raden. Några nedskärningar är inte aktuella just nu enligt Holst.
– Tillsammans med de statliga stöden som utlovats gör att vi fortfarande är på plussidan trots prognosen på minus 123 miljoner i ”Coronaeffekt”. Det lönar sig att ha ordning och reda i finanserna i kristider.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

marinan_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
connys
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh