budget_panorama
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Budgetfullmäktige skjuts upp: För många osäkra faktorer

På grund av coronakrisen så kommer budgetfullmäktige att skjutas upp till ett senare tillfälle: - Vi kommer ta den i oktober eller november. Det finns för många stora och osäkra faktorer pga Corona just nu som gör att det helt enkelt inte går att lägga en trovärdig budget för nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

fraga_liberalerna

Budgeten för 2021 kommer inte att klubbas i juni utan budgetfullmäktige skjuts upp till ett senare tillfälle på grund av den rådande pandemin. Såväl Kommunstyrelsen som nämndmöten och Kommunfullmäktige genomförs med kvittade möten sedan gruppledarna kommit överens om det. Detta för att reducera antalet ledamöter och därmed minska risken för smittspridning.

Backar 123 miljoner i år
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i ett sms till märsta.nu att det är för många osäkra faktorer just nu för att kunna genomföra ett budgetsammanträde i juni, coronakrisen har drabbat kommunen hårt och de negativa effekterna beräknas bli minus 123 miljoner kronor bara för 2020.
– För nästa år vet vi väldigt lite, risken är dock stor att det blir ännu värre på grund av t.ex. ökad arbetslöshet.

Inga nedskärningar aktuella
Trots prognosen om ett minusresultat så hoppas Holst att man klarar budgeten i år, detta på grund av att man prognostiserat budgeterade med ett överskott på +50 miljoner för 2020 på sista raden. Några nedskärningar är inte aktuella just nu enligt Holst.
– Tillsammans med de statliga stöden som utlovats gör att vi fortfarande är på plussidan trots prognosen på minus 123 miljoner i ”Coronaeffekt”. Det lönar sig att ha ordning och reda i finanserna i kristider.

kkdk_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
nrh
meko_outsider