bostadsformedling
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Budgetfullmäktige skjuts upp: För många osäkra faktorer

På grund av coronakrisen så kommer budgetfullmäktige att skjutas upp till ett senare tillfälle: - Vi kommer ta den i oktober eller november. Det finns för många stora och osäkra faktorer pga Corona just nu som gör att det helt enkelt inte går att lägga en trovärdig budget för nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Budgeten för 2021 kommer inte att klubbas i juni utan budgetfullmäktige skjuts upp till ett senare tillfälle på grund av den rådande pandemin. Såväl Kommunstyrelsen som nämndmöten och Kommunfullmäktige genomförs med kvittade möten sedan gruppledarna kommit överens om det. Detta för att reducera antalet ledamöter och därmed minska risken för smittspridning.

Backar 123 miljoner i år
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i ett sms till märsta.nu att det är för många osäkra faktorer just nu för att kunna genomföra ett budgetsammanträde i juni, coronakrisen har drabbat kommunen hårt och de negativa effekterna beräknas bli minus 123 miljoner kronor bara för 2020.
– För nästa år vet vi väldigt lite, risken är dock stor att det blir ännu värre på grund av t.ex. ökad arbetslöshet.

Inga nedskärningar aktuella
Trots prognosen om ett minusresultat så hoppas Holst att man klarar budgeten i år, detta på grund av att man prognostiserat budgeterade med ett överskott på +50 miljoner för 2020 på sista raden. Några nedskärningar är inte aktuella just nu enligt Holst.
– Tillsammans med de statliga stöden som utlovats gör att vi fortfarande är på plussidan trots prognosen på minus 123 miljoner i ”Coronaeffekt”. Det lönar sig att ha ordning och reda i finanserna i kristider.

connys_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

brobygget_helsida_valsta

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider