defacto_pan2020
Äldre ska få broddar för att klara av halkan i vinterFoto: Pressbild/IF

Broddar till äldre i vinter

Alla kommuninvånare över 70 år kommer att få broddar med start på måndag: - Det är viktigt att vi gör insatser i förebyggande syfte eftersom fallskador orsakar mycket lidande och ofta långa rehabiliteringstider, säger Gunilla Johansson (S), ordförande Äldre- och omsorgsnämnden.

centrum_artikel

Genom att dela ut broddarna hoppas man att de äldre kan fortsätta att vara utomhus även då det är vinter och halt ute. Med broddarna minskar man risken för halkolyckor och eventuella benbrott. Broddarna ska ge bra grepp på både is och snö. Utdelningen pågår från 16:e november och fram till 5:e februari. Initiativet kom från Daniel Hedlund (FP) som är ledamot i Äldre- och omsorgsnämnden:
– Snö och is begränsar många att gå ut på grund av halkrisken. Genom att dela ut gratis broddar kan kommunen vara med och förebygga fallolyckor och bidra till en tryggare och friare vinter med ökad livskvalitet för våra äldre, säger Hedlund.

connys_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider